Un polițist din Caracal, care lucra la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, a fost destituit pentru abateri disciplinare, după finalizarea cercetării prealabile declanșate ca urmare a apariției unor informații că ar putea fi implicat într-un dosar penal, locuința agentului fiind vizată în luna aprilie de percheziții într-o cauză de cămătărie și proxenetism instrumentată de DIICOT. 

Potrivit surselor, este vorba de polițistul care a păzit locuința lui Gheorghe Dincă, în primele zile de la izbucnirea tragediei din Caracal.

„Motivul destituirii acestuia îl constituie săvârșirea abaterii disciplinare de 'comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției' (...). Această decizie a fost adoptată după finalizarea cercetării prealabile a agentului de poliție în cauză, cercetare declanșată în urma apariției a unor informații cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal", a precizat miercuri Alexandra Dicu. 
 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews