ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un polițist din Caracal, care lucra la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, a fost destituit pentru abateri disciplinare, după finalizarea cercetării prealabile declanșate ca urmare a apariției unor informații că ar putea fi implicat într-un dosar penal, locuința agentului fiind vizată în luna aprilie de percheziții într-o cauză de cămătărie și proxenetism instrumentată de DIICOT. 

Potrivit surselor, este vorba de polițistul care a păzit locuința lui Gheorghe Dincă, în primele zile de la izbucnirea tragediei din Caracal.

„Motivul destituirii acestuia îl constituie săvârșirea abaterii disciplinare de 'comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției' (...). Această decizie a fost adoptată după finalizarea cercetării prealabile a agentului de poliție în cauză, cercetare declanșată în urma apariției a unor informații cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal", a precizat miercuri Alexandra Dicu.