După trei ani petrecuți în construcții, Daniel, un român din Marea Britanie, s-a decis să fie propriul lui șef. A pus pe picioare o afacere și și-a deschis două magazine românești și o făbricuță de mezeluri în Ilford. 

Soția sa era angajată la un magazin românesc în Marea Britanie și când a auzit că patronii vor să-l vândă, a decis să-l cumpere: "Asa că am strâns bani, ce mai aveam noi, ce ne-au mai dat părintii și astfel am reușit să îl cumpărăm.” 

A investit mult în magazin până să îl aducă la standardele pe care și le dorea, dar a reușit. Apoi, a continuat cu carmangeria. "Carmangeria ne-am hotărât să o facem pentru că cele mai vândute produse erau mezelurile”, spune Daniel Cocora, pentru ziarulromanesc.net

"Cumpăram de la depozite și am zis că e mai bine să avem produsele noastre, așa că am luat toate utilajele. Inițial, am vrut să facem mezeluri și preparate din carne doar pentru magazinul nostru. Apoi am început și distribuția. Acum nu mai facem distribuție pentru că nu mai avem timp, dar majoritatea magazinelor românești din estul Londrei vin și iau de la noi”, a spus Daniel. 
  
În Marea Britanie s-a dus repede vestea despre produsele lui Daniel Cocora, mai ales că este vorba de calitate.

"Nu folosim mașină de injectat. Noi afumăm carnea cu lemn de fag pe care îl aducem din Germania, așa cum se face acasă, la curte. Ținem la calitate. Normal că ar ieși mai ieftin dacă s-ar folosi chimicale, dar eu am făcut un business pe termen lung. Dar și așa, ca preț suntem cam sub toți distribuitorii din Anglia. Preferăm să câștigăm mai puțin, dar constant.” 
  
Daniel a reușit de curând să deschide și cel de-al doilea magazin, mai micuț, o băcănie de cartier, dar cu produse de aceeași calitate. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews