ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După trei ani petrecuți în construcții, Daniel, un român din Marea Britanie, s-a decis să fie propriul lui șef. A pus pe picioare o afacere și și-a deschis două magazine românești și o făbricuță de mezeluri în Ilford. 

Soția sa era angajată la un magazin românesc în Marea Britanie și când a auzit că patronii vor să-l vândă, a decis să-l cumpere: "Asa că am strâns bani, ce mai aveam noi, ce ne-au mai dat părintii și astfel am reușit să îl cumpărăm.” 

A investit mult în magazin până să îl aducă la standardele pe care și le dorea, dar a reușit. Apoi, a continuat cu carmangeria. "Carmangeria ne-am hotărât să o facem pentru că cele mai vândute produse erau mezelurile”, spune Daniel Cocora, pentru ziarulromanesc.net

"Cumpăram de la depozite și am zis că e mai bine să avem produsele noastre, așa că am luat toate utilajele. Inițial, am vrut să facem mezeluri și preparate din carne doar pentru magazinul nostru. Apoi am început și distribuția. Acum nu mai facem distribuție pentru că nu mai avem timp, dar majoritatea magazinelor românești din estul Londrei vin și iau de la noi”, a spus Daniel. 
  
În Marea Britanie s-a dus repede vestea despre produsele lui Daniel Cocora, mai ales că este vorba de calitate.

"Nu folosim mașină de injectat. Noi afumăm carnea cu lemn de fag pe care îl aducem din Germania, așa cum se face acasă, la curte. Ținem la calitate. Normal că ar ieși mai ieftin dacă s-ar folosi chimicale, dar eu am făcut un business pe termen lung. Dar și așa, ca preț suntem cam sub toți distribuitorii din Anglia. Preferăm să câștigăm mai puțin, dar constant.” 
  
Daniel a reușit de curând să deschide și cel de-al doilea magazin, mai micuț, o băcănie de cartier, dar cu produse de aceeași calitate.