Creștinii se confruntă, la nivel global, cu persecuții cum nu au mai fost de foarte mult timp, însă pot birui dacă își asumă „jugul împreună cu Hristos”, a declarat Pr. Răzvan Andrei Ionescu, de la Parohia ortodoxă română „Sfânta Parascheva și Sfânta Genoveva” din Paris, în cadrul emisiunii "Cuvânt pentru suflet", difuzată de Trinitas TV.

„Suntem în perioada persecuțiilor. Nu în România, dar pe plan global, este o perioadă a persecuțiilor cum nu a mai fost de foarte mult timp”, subliniat Pr. Răzvan Andrei Ionescu.

Potrivit acestuia, nu există viață omenească doar cu lucruri care să ne convină.
 
„Vor fi lucruri dificile! Dar diferența fundamentală între un om care este ancorat în Hristos și un om care nu cunoaște încă viața bisericii este că omul care este ancorat în Hristos apelează la El”, a avertizat Pr. Răzvan Andrei Ionescu.
 
Părintele a amintit de suferința celor care au reușit să-și mărturisească credința în condițiile grele din temnițele comuniste.

„Noi nu am gustat simțirea celui care suferă din greu pentru Iisus, însă din mărturiile celor care au suferit aici pe teritoriul nostru în condiții în care ai fi zis că e imposibil să trăiești Evanghelia- mie asta mi se pare extraordinar la acești oameni, că în locuri în care ai fi zis că ești biruit și satanizat, izbucnește Evanghelia ca trăire- în astfel de locuri și de prilejuri oamenii acestia si-au marturisit fericirea. Steinhardt, de exemplu, nu mai adormea de bucurie, de fericire, în temniță fiind”, a spus Pr. Răzvan Andrei Ionescu.

În continuare, este amintit cuvântul părintelui Arsenie Papacioc, „crucea este ceea ce nu-ți place să duci”.
 
„Dacă Dumnezeu îngăduie să ți se întâmple anumite lucruri, e un folos în ele. (..)Când cineva își asumă viața în Hristos, trebuie să se aștepte ca în mult mai mică măsură decât a primit Hristos, să guste și el din suferință, e firesc să fie așa”, a subliniat  Pr. Răzvan Andrei Ionescu.

Însă, a subliniat Părintele, „dacă vorbim de jugul lui Hristos, El nu se leapădă de partea Lui de jug împreună cu tine”.

Emisiunea a avut tema „Jugul cel ușor prin Domnul nostru Iisus Hristos”. Interviul este disponibil pe site-ul Trinitas.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews