Luni, de la ora 17:00, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni va avea loc un protest, cu mături și fărașe, împotriva „cheltuirii banului public în mod discreționar de instituția aflată în subordine, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi”, prin directorul general adjunct Nicolae Brînzea”, se arată într-un comunicat de presă al Platformei Unioniste Acțiunea 2012. Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi pe această pagină de facebook.

Directorul general adjunct al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi”, Nicolae Brînzea, a fost acuzat de numeroase neregului, inclusiv uzurparea atribuțiilor directorului general al instituției, după cum relata ActiveNews în martie.

Fostul consilier juridic al Institutului, Irina Gheorghe, a făcut o plângere la DNA împotriva lui Brînzea, afirmând că acesta împreună cu alte persoane au constituit „un grup infracțional organizat”. Printre altele, Brînzea și-a stabilit singur salariul, act desființat de către Curtea de Apel București.

Brînzea a fost acuzat de către Iulia Modiga, binecunoscută militantă pentru unirea Basarabiei cu Țara, că a concediat discreționar cinci persoane, după aceștia descoperiseră acțiuni ilegale ale fostului preot:

„Ca să vă faceți o idee, iată câteva dintre cazurile de încălcare a legii, descoperite de mine și de colegii mei, și semnalate organelor de control:
– proiecte care nu țineau de atribuțiile Institutului, desfășurate în țări ca Israel, doar pentru că directorul adjunct are marele vis de a ajunge ambasador în acest stat;
– mărirea salariului cu de la sine putere al directorului adjunct, de către directorul adjunct, de la 10.880 de lei, pragul maxim admis de lege, la 17.000 de lei;
– plata unor abonamente de telefonie mobilă pentru 13 persoane care nu mai lucrau în Institut de ani de zile;
– deplasări în interes personal cu mașina de serviciu și cu bani de motorină din banul public peste tot în țară;
– recompensarea unor angajați (casierul, șoferul, persoana responsabilă de resurse umane sau cu controlul financiar preventiv) cu ”excursii” acolo unde se derulau proiectele (nu în Timoc, Cernăuți sau la Ismail, că acolo nu le plăcea, ci în Spania, Italia, Israel);
– interpretarea eronată a unor Ordine, ca acela care impune ca românii din jurul granițelor să mânânce în proiect de 20 de lei/zi;
– achitarea ilegală a unor taxe, ca cea de participare la Marșul Holocaustului, de 6290 de euro, în vreme ce un preot din Valea Timocului era plătit cu 150 de euro în mână să țină cursuri duminicale de limbă, cultură și spiritualitate română copiilor noștri români din regiune;
– falsificare de acte, fals intelectual etc”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews