ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a spus că Referendumul de pe 6/7 octombrie este rodul a milioane de români îngrijorați de asaltul anormalității asupra instituției căsătoriei.

Mesajul său a fost adresa tinerilor români din Scandinavia, reuniți la Copenhaga de Episcopia Română a Europei de Nord.


„Acest referendum este rodul inițiativei pornite dintr-o îngrijorare, îngrijorarea pricinuită de asaltul anormalității, de asaltul ideologic asupra instituției căsătoriei.

Este pornită de la foarte multe exemple din spațiul european, unde, din păcate, căsătoria a fost trădată în esența ei.

Căsătoria este o instituție milenară, își are originea în actul de binecuvântare a lui Dumnezeu atunci când a creat bărbatul și femeia. Este o instituție validă, venerabilă, fără niciun defect intrinsec, lăuntric. Noi uneori o maculăm, o trădăm, dar ea este de-o importanță capitală. Are rațiuni profund comunitare, sociale, religioase, culturale. Nu o putem expune unor atacuri care ar putea-o dizolva. În spațiul românesc milioane și-au manifestat această îngrijorare și doresc păstrarea acestei instituții, care este - nu foarte vizibil asaltată în România -, atacată din ce în ce mai frecvent”, a declarat Vasile Bănescu.

Acesta a mai adăugat că Referendumul nu îndreptat împotriva cuiva și nici nici nu are nicio conotație politică, ci are legătură cu morala publică.

„Referendumul a fost organizat nu pentru a ofensa cineva, nu pentru a leza vreun drept, ci are un scop limpede: explicarea absolut clară a noțiunii de căsătorie, respectiv uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie.

Așadar vă rog din toată inima să preluați mesajul Bisericii Ortodoxe Române și să votați DA la Referendum. Acest Referendum nu are nicio conotație politică: oricine s-ar fi aflat la Guvernare avea datoria fundamentală să onoreze milioanele de oameni care au cerut acest Referendum prin organizarea lui.

Nu are legătura cu nicio persoană, mai mult sau mai puțin simpatizată, n-are legătură cu politicul, ci cu politicul, civilitatea și moralitatea publică. Sunt singurele rațiuni din spatele acestei inițiative. Este doar pentru pentru protejarea unei instituții. Noțiunea de „soți” poate însemna orice, inclusiv un bărbat și trei femei, orice”, a mai zis Vasile Bănescu.
 
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române i-a îndemnat pe tineri să meargă la vot pe 6/7 octombrie și i-a asigurat că prin votul lor nu vor „redefini familia”, ci vor proteja căsătoria.

„Vă îndemn, inclusiv din partea Părintelui Patriarh, să mergeți și să spuneți DA căsătoriei și familiei fondată pe această căsătorie.

Căsătoria nu este o instituție religioasă în sine, ci este civilă în sine, pe care se fondează apoi familia creștină. Așadar, când citiți în presă această manipulare deliberată, că se organizează Referendum pentru „redefinirea familiei”, credeți-mă este o minciună pe care presa ideologizată o răspândește în spațiul public. Vom rămâne în aceleași familii: tată, mamă sau doar mamă-copil sau doar bunici-nepoți. Toate familiile sunt egale în fața lui Hristos și a legii”, a încheiat teologul.