ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Situația Cameliei Smicală, medicul român din Finlanda caruia i-au fost răpiți copiii cu violență, intră într-o fază disperată, după ce, în ciuda faptului că se judecă încă în mai multe spețe cu statul finlandez, banca i-a pus casa la vânzare pentru a acoperi despăgubiri de peste 8000 de euro oferite unui executor judecătoresc, agent de intervenție al serviciilor sociale, pentru o... zgârietură. Este o evidență că toate excrescențele sistemului finlandez s-au coalizat pentru a o pune la pământ pe mama celor doi copii minori bratalizați și despărțiți de serviciul de "protecția copilului" de la Tampere. 

În acest timp, în ciuda tuturor mișcărilor de protest, statul român stă neputincios la poarta nouă de la Helsinki. Ministerul de Externe și Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului dau din umeri, deși cei doi copii sunt cetățeni români deprivați de cele mai elementare drepturi în materie. Petițiile trimise către primul responsabil de soarta cetățenilor români - președintele României - și catre primul ministru au primit un răspuns sec și tâmp că au fost direcționate către MAE. Ministerul de Externe și conducerea actuală a Ambasadei României de la Helsinki au întreprins demersuri în limita legislației internaționale. Însă în cazul disperat al medicului român și al copiilor ei era nevoie cel puțin de un mesaj de solidaritate din partea Președinției și Guvernului pentru ca autoritățile finlandeze să-și schimbe atitudinea de tip nazist-xenofob pe care au de la începutul acestei drame. Din nefericire, unii vectori de influență se străduiesc să mușamalizeze cazul pentru a nu "deranja" "partenerii" finlandezi, tradându-și misiunea și sacrificând existența normală a unei familii de români. Redăm mai jos mesajul disperat postat pe contul său de Facebook doctorița Camelia Smicală, o mamă singură în luptă cu un sistem infernal, pentru copiii săi. Oare ce trebuie să se mai întâmple ca statul român să-și apere cetățenii săi? 

Camelia Simicală: „Rămân greu de ucis"

„Peste 10 ani de tortură psihică si fizică ... La început, l-au lăsat pe fostul soț să ne tortureze si au stat spectatori, gândindu-se că nu am nici o șansă să ma ridic. Că nu are rost să-și bată capul și să folosească niște resurse inutile, pentru o româncă. Pentru ca românii sunt priviți ca fiind cerșetori,infractori si țigani. Numai ca, așa cum a spus psihologul, nu au știut cu cine au de a face. Însă eu m-am ridicat, cu ajutorul lui Dumnezeu! Nu a fost de ajuns ca mi-au luat tot ce am muncit din greu timp de 20 de ani (cel putin 6 zile pe săptămână). Am platit amenzi uriașe pentru ca fostul soț a amenințat copiii. Nu s-a gândit nimeni cu ce întrețin trei copii, cu ce plătesc rata la casă,câta vreme eram singurul părinte care întreținea copiii (tatal copiilor nu a plătit niciodata nimic).Erau luni când am supraviețuit numai cu ajutorul prietenilor finlandezi. Ca românii din Finlanda (99,99%) mai degrabă îți dau in cap decât să te ajute... Când au văzut ca nu m-au doborât, mi-au luat copiii. M-am ridicat, m-am luptat și i-am luat înapoi. Singură cu Dumnezeu. Că România se lupta doar pentru Bodnariu. De noi nu avea nimeni timp. Nu s-au lăsat. Au furat copiii a doua oară. I-au despărțit. I-au izolat. Au făcut totul sa clachez. Sa nu mă mai scol. Problema lor e ca Dumnezeu mi-a trimis oameni care m-au ridicat. Apoi m-au condamnat pemine, în loc sa condamne infractorii. Din nou amenzi. Mi-am pierdut serviciul. Dar m-am ridicat din nou.

Acum mi-au scos casa la vânzare. Acel executor judecătoresc care ne-a agresat, mi-a rupt coastele și mi-a provocat invaliditate pe viață, a primit despăgubiri de peste 8000 euro pentru o zgârietură de jumătate de centimetru pe care nu a putut-o dovedi ca existat și nici ca eu i-aș fi facut-o (nu a fost la medic) .Deși hotărârea nu numai că nu e definitivă, dar nici măcar în vigoare, mi-au luat ultimul salariu din cont și acum îmi scot casa în vânzare (e a băncii dealtfel, dar în felul acesta îmi pot lua și casa și sa rămân și datoare pe viață, deoarece o pot vinde pe nimic). Avocat nu am și nici speranțe. 
Dar totuși, rămân greu de ucis. In țările civilizate, Mafia albă te omoară direct. Pe mine nu au reușit (deși mi-au turnat și benzină peste mașină). Așa că încearcă sa mă termine psihic. Nu vor reuși. Am trei copiii de salvat. Și credința în Dumnezeu. Amin!"

Iată cum au fost răpiți copiii de către autoritățile finlandeze și cum a „bruscat" o femeie de 45 de kilograme doi malaci de peste 100 de kilograme fiecare:
 
CLICK AICI pentru VIDEO