ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sportivul român Alexandru Negrea, rezident în Italia, a devenit campion intercontinental la kickboxing Superkombat, la categoria semigrea (86 de kg). Românul l-a facut KO în repriza a treia pe bosniacul Mirza Becirbasic la Lugano, în Elveția. Negrea a dominat clar confruntarea cu Becirbasic, adversarul său fiind numărat o dată și în runda a doua. 

Alexandru Negrea are 30 de ani, este originar din Maramureș, comuna Leordina, o localitate situată între Sighetul Marmației și Borșa. „E locul unde m-am născut și unde mă voi întoarce mereu cu mare plăcere, chiar dacă am plecat când eram foarte tânăr”, a declarat Alexandru într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Gazeta Românească.

A plecat definitiv din țară în urmă cu 14 ani. „La Milano era toată familia mea. De la 16 ani am ajuns în Italia, și de atunci nu m-am întors decât în vacanță. La început am lucrat și în fabrică și în construții. Apoi, pentru asproape 6 ani am fost bodyguard. Din anul 2013 am intrat în sportul profesionist și mă întrețin cu câștigurile din sport”, povestește el.

Pentru că e campion în Italia, mulți de acolo îl văd ca fiind un sportiv de-al lor. „Aș vrea să lămuresc un lucru: eu sunt român, așa mă consider și așa am fost mereu. Am luptat mereu ca sportiv român și am avut cu mine mereu steagul românesc. Mi s-a propus să reprezint Italia, să fiu considerat un sportiv italian. Am refuzat de fiecare dată, deși dacă aș fi acceptat aș fi avut multe beneficii, aș fi fost îndreptat către «culoare» mai favorabile, aș fi avut unele avantaje. Dar acest lucru l-am stabilit de la început cu toată lumea care a deschis subiectul: EU SUNT ROMÂN.”

Ȋntrebat dacă s-ar mai întoarce în țară, campionul intercontinental SuperKombat a răspuns că, „la un moment dat aveam o idee de a mă întoarce și de a promova sportul asta la mine. Dar nu sunt condiții, nu e tradiție, iar situația politică pe care o găsim în țară te descurajează să faci orice. Stau bine aici, la Milano, am toate condițiile, am familia, am prietenii mei, colegii de sală, etc. Nu se pune problema.”

Ȋnsă, deși preferă să trăiască în Italia, el spune că de fiecare dată când urcă în ring, „lupt ca român. Am steagul românesc cu mine, peste tot. Fiecare poate să facă ce vrea, poate să ridice steagul altei țări. Eu sunt și voi rămâne român. Nu-i condamn pe cei care se detașează de țară, majoritatea am plecat pentru că am fost dezamăgiți de ce e în România.”

Alexandru Negrea a fost campion european în 2013, și a urcat pe podium și în 2011 și 2012. 

Citiți tot interviul aici.