ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agresiune cu caracter rasist asupra unei românce stabilite în Italia. Florentina Grigore, 44 de ani, stabilită în vestul Italiei de 15 ani, a fost bătută de un bărbat în vârstă de 70 de ani pentru că este cetățean străin. Scena s-a petrecut într-un mijloc de transport în comun.

„Am fost agresată în autobuzul numărul 40 și bătută pentru că sunt străină”, a declarat femeia de origine română.

Florentina a fost bătută dur, ajungând la spitalul de urgență din localitatea Andora.

„Am urcat la bord și m-am așezat închizând ochii pentru a mă mai odihni câteva minute. Era 5.30 dimineața și mergem la muncă. Nu am compostat biletul pentru că am abonament, având în vedere că utilizez zilnic linia 40 pentru a mă deplasa. Se apropie un bărbat, de circa 70 de ani, și începe să-mi spună că trebuie să cobor pentru că, la fel ca toți străinii, nu plătesc biletul. Bărbatul a ridicat vocea și a început să mă insulte. Se înfierbântă tot mai tare. Urlă. Îmi spune că noi străinii călătorim gratis, că trebuie să ne întoarcem la noi acasă. Mă somează să cobor. A spus că dacă nu plec îmi va urina pe haine și a început să mă bată", a povestit ea pentru un ziar italian, scrie gazetaromaneasca.com.

Românca a încasat palme peste ceafă, peste față, picioare peste tot corpul.

Într-un final, autobuzul se oprește. Șoferul își dă seama ce se întâmplă și încearcă să oprească agresorul care continuă să o ia la șuturi.

Carabinierii au început o anchetă în acest caz, l-au identificat și denunțat la procuratură pe bărbatul de 70 de ani.