ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Roxana Roman, tânăra de origine română care a demascat o infracțiune a celor din clanul mafiot Casamonica, contribuind la arestarea acestora, a fost decorată de președintele Italiei, Sergio Mattarella, cu cea mai înaltă distincție oferită unui civil: „Ordinul Meritul Republicii Italiene”, scrie libertatea.ro.
 
Roxana Roman a reclamat poliției, pe 1 aprilie 2018, în ziua Paștelui Catolic, că membrii clanului Casamonica au venit la „Roxy bar”, barul ei de la marginea Romei, unde au bătut o persoană cu dizabilități fiindcă a vorbit înaintea lor. Aceștia l-au lovit și pe soțul Roxanei, pentru că nu i-a servit pe ei primii. 
 
După ce Roxana i-a dat pe mâna autorităților pe mafioți, aceștia au fost judecați și și-au aflat și pedepsele. Clanul Casamonica a amenințat-o pe Roxana Roman să plece din Italia. „Sunt încă foarte entuziasmată, a fost cu adevărat o onoare. Ceea ce am făcut, pentru mine este normal. Sper să devină și pentru alții. Plângerea a fost un gest normal. În cartier, clanul Casamonica menține puterea prin frică. Sunt atât de mulți oameni buni care vor o schimbare, dar e nevoie de o nouă mentalitate, iar asta începe cu fiecare dintre noi”, a declarat Roxana pentru larepubblica.it.