ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Britanicii vor vota în curând pentru rămânerea în Uniunea Europeană. Una dintre probleme cauzate de UE, în viziunea unora, este migrația, mai ales cea a românilor. Tabloidul Daily Mail publică fotografii ale mai multor persoane care și-au făcut adăpost în Green Park, în centrul Londrei. O privirea mai atentă arată că este vorba de un grup de țigani, nu de români.
 
Publicația scrie că tabăra a fost stabilită în urmă cu câteva săptămâni, iar cei care dorm acolo cerșesc în timpul zile pe o stradă din apropiere, unde o locuință costă milioane de lire sterline.

Cei șase bărbați și femei spun că nu pot lucra în Marea Britanie pentru că nu au acte, dar refuză să plece în România, pentru că nu au perspective nici acolo.

Fotografiile îi înfățișează pe oamenii fără adăpost care dimineața se spală în fântânile arteziene din apropiere, apoi stau la o țigară și o cafea pe una dintre băncile din Green Park. În același timp, scrie Daily Mail, la doar câțiva metri distanță, bărbații și femeile din Londra se îndreaptă spre locurile de muncă.

Mario Nadar, de 47 de ani, spune că a plecat din București, împreună cu soția sa Carmen și cu patru prieteni. De când au sosit spun că dorm în Green Park, pe străzile din apropiere sau în stațiile de metrou din Londra. Oamenii fără adăpost spun că nu aveau bani nici în România, dar că nu pot munci nici în Marea Britanie, deoarece nu au documente, pentru că nu au nicio adresă, așa că dorm pe stradă.
 
 
 
 
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews