Britanicii vor vota în curând pentru rămânerea în Uniunea Europeană. Una dintre probleme cauzate de UE, în viziunea unora, este migrația, mai ales cea a românilor. Tabloidul Daily Mail publică fotografii ale mai multor persoane care și-au făcut adăpost în Green Park, în centrul Londrei. O privirea mai atentă arată că este vorba de un grup de țigani, nu de români.
 
Publicația scrie că tabăra a fost stabilită în urmă cu câteva săptămâni, iar cei care dorm acolo cerșesc în timpul zile pe o stradă din apropiere, unde o locuință costă milioane de lire sterline.

Cei șase bărbați și femei spun că nu pot lucra în Marea Britanie pentru că nu au acte, dar refuză să plece în România, pentru că nu au perspective nici acolo.

Fotografiile îi înfățișează pe oamenii fără adăpost care dimineața se spală în fântânile arteziene din apropiere, apoi stau la o țigară și o cafea pe una dintre băncile din Green Park. În același timp, scrie Daily Mail, la doar câțiva metri distanță, bărbații și femeile din Londra se îndreaptă spre locurile de muncă.

Mario Nadar, de 47 de ani, spune că a plecat din București, împreună cu soția sa Carmen și cu patru prieteni. De când au sosit spun că dorm în Green Park, pe străzile din apropiere sau în stațiile de metrou din Londra. Oamenii fără adăpost spun că nu aveau bani nici în România, dar că nu pot munci nici în Marea Britanie, deoarece nu au documente, pentru că nu au nicio adresă, așa că dorm pe stradă.
 
 
 
 
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews