ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imigranţii români sunt din nou blamaţi de presa britanică. Tabloidul Daily Mail scrie că cei veniţi veniţi din România i-au dat la o parte pe artiştii britanici de pe stradă şi au pus stăpânire pe centrul Londrei, unde se constumează în statui mişcătoare, potrivit Daily Mail, care citează declarațiile unor persoane cu nume generice.

În articol jurnaliștii englezi susțin că majoritatea celor care se constumează în statui mișcătoare în celebra piață Trafalgar Square sunt imigranţi veniţi din România, care i-au îndepărtat treptat pe britanicii care lucrează ca artiști de stradă şi practic au pus stăpânire pe centrul Londrei.

”Sunt ţigani români conduşi de un şef de bandă care colectează banii la sfârşitul fiecărei zile. Aceşti oameni sunt o ruşine pentru meseria noastră. Nici măcar nu sunt capabili să stea nemişcaţi. În plus, ei nu folosesc machiaj, ci doar îşi trag pe cap nişte măşti”, a declarat un artist londonez, potrivit b1.ro.

Un alt britanic susține că românii le strică imaginea adevăraților agenți stradali, care lucrează în baza unei autorizații emise de stat. În articol se mai precizeaza că românii sunt agresivi şi dispuși să facă orice pentru a-şi începe show-ul în cele mai bune locuri din piaţă. Unii chiar dorm peste noapte pentru a se asigura că vor avea locurile cele mai frecventate de turişti. 

Jurnaliștii britanici susțin că românii devin chiar violenţi cu noii veniţi. Daily Mail mai notează că a găsit în Trafalgar Square 5 români costumaţi în Yoda, celebrul personajul din Războiul Stelelor.

O altă problemă ar fi hoţii de buzunare din zonă. În acest sens, ziariştii citează o sursă din cadrul poliţiei britanice, care spune că românii care se ocupă cu aşa ceva ar avea o legătură cu cei care se costumează în statui mişcătoare.

Însă britanicii uită au au şi alte probleme la fel de arzătoare. La Londa, mii de oameni au ieşit în stradă, nemulţumiţi de măsurile de austeritate anunţate după alegeri de Partidul Conservator, condus de premierul britanic David Cameron.