ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O biserică dintr-un sat francez se vinde. Nicio noutate în asta, având în vedere că fenomenul este generalizat în secularizata Franță și în Occident, în general.

Biserica din orășelul Auvers-sur-Oise, orășel asociat cu artiști precum Paul Cezanne și Vincent Van Gogh, putea fi dărâmată, iar în locul să fie construit un complex imobiliar.

Parohia ortodoxă română Sfânta Parascheva și Genoveva (St.Suplice) a făcut însă o ofertă pentru biserică, ofertă care a fost acceptată. Parohia trebuie să plătească banii în trei luni, spune părintele Răzvan Ionescu într-un interviu din Adevărul.

Părintele îi îndeamnă pe toți cei care pot ajuta să pună o mână de ajutor:
 
„Cumpărarea a fost realizată ca semnătură, în trei luni trebuie să dăm banii, însă nu îi avem ! Parohia de aici nu îi are, e abia la început de drum. Nu putea însă rata o asemenea ocazie, e foarte rar să ai în proximitatea Parisului o capelă la un preț accesibil. Acum începe o cursă contra cronometru, ca la ridichea uriașă: să adăugăm om cu om care să ne ajute să strângem banii, să reușim. Vă rog, dați o mână de ajutor! Veți fi ctitori de biserică în Franța. Coordonate de cont al Protopopiatului nostru de Franța, prin intermediul căruia cumpărăm sunt următoarele:
 
IBAN : FR76 3000 4018 2900 0022 5405 663
BIC : BNPAFRPPXXX".
 
Până acum, parohia a strâns aproape 13% din suma necesară.