ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord a făcut în aceste zile ale lunii februarie 2017, o vizită pastorală la românii din Norvegia de dincolo de Cercul Polar, pentru a-i îmbărbăta și încuraja duhovnicește înaintea începerii Postului Mare.

Preasfințitul Macarie, însoțit de preotul Andrei Marius Pop din Bergen, a cercetat, ca de obicei, familiile de români din nordul Norvegiei, precum și pe cei bolnavi și însingurați. Sâmbătă, 18 februarie a săvârșit Sfânta Liturghie și Taina Botezului pentru un nou membru al comunității românești din Insula  Skjervøy ,  iar duminică, 19 februarie 2017, a slujit Sfânta Liturghie în parohia dinTromsø, oferind copiilor și adulților mai multe daruri duhovnicești.

În cadrul slujbei, ierarhul a rostit cuvânt de învățătură despre Înfricoșătoarea Judecată a lui Hristos, potrivit pericopei evanghelice de la Matei 25, 31-46, citită la Sfânta Liturghie. „Omul modern nu se mai teme de Judecata de Apoi, iar acest lucru se vede în grozăviile și nenorocirile care au marcat epoca noastră. Uitarea Judecății și nepăsarea față de cum vom răspunde înaintea lui Hristos sunt cei doi uriași care nasc atâtea fărădelegi și plăgi care apasă omenirea. În schimb - a arătat Preasfințitul Macarie - gândul viu și adevărat la Judecata de Apoi ne luminează trecerea prin noaptea acestui veac trecător, ținându-ne departe de ispite și aducându-ne aminte că rostul nostru nu este din lumea de aici, ci din Împărăția Cerurilor”.

Părintele Episcop Macarie călătorind în noaptea de 18 februarie 2017 dinspre Insula  Skjervøy  spre orașul Tromsø, a putut admira, în toată splendoarea ,  Aurora Boreala (Luminile Nordului), exclamând împreună cu psalmistul „Dar întunericul nu este întuneric la Tine și noaptea ca ziua va lumina” (Psalmul 138, 12)