O acțiune caritabilă a tinerilor ortodocși români și scandinavi va avea loc  duminică, 6 mai 2018, informează site-ul episcopiascandinavia.se.

Astfel, tinerii ortodocși români și scandinavi din Suedia, Danemarca și Norvegia vor participa, alături de Preasfințitul Părinte Episcop Macarie, la o acțiune caritabilă a Centrului pentru tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” (C.T.S.M) al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, intitulată „Pedalând pentru viață”.

Manifestările debutează la ora 10.30 cu Sfânta Liturghie Arhierească în biserica parohiei ortodoxe române din Göteborg, unde tinerii, după slujirea euharistică, se vor ruga înaintea icoanei Maicii Domnului Potirul Nesecat pentru călăuzire. Apoi, începând cu ora 13.30, în complexul de agrement Slottsskogen din oraș, ce cuprinde rezervația naturală cu același nume, tinerii mebri ai CTSM vor participa la acțiunea caritabilă „Pedalând pentru viață”.

Scopul acestui marș al bicicletelor este ca, pentru fiecare kilometru pedalat, să fie donată o anumită sumă de bani copiilor orfani din Copșa Mică – România, pe care Episcopia îi susține în cadrul mai multor proiecte filantropice.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews