Garda Civilă spaniolă a destructurat o organizație infracțională care exploata muncitori din România și Republica Moldova și obținea astfel mai mult de 1.000.000 de euro lunar, informează instituția pe site-ul său, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, în timpul operațiunii au fost găsite 145 de victime ale traficului de persoane, de naționalitate română și moldovenească, însă  se estimează că organizația infracțională a ajuns să controleze peste 600 de victime ale traficului de persoane, capturate pentru a fi exploatate la cules de măsline, struguri, căpșuni etc.

Au fost arestate 16 persoane în provinciile Jaen, Huelva, Cordoba, Badajoz și Albacete, iar cinci sunt cercetate fiind acuzate de trafic de persoane în scopul exploatării prin muncă, de spălare de bani și apartenență la o organizație infracțională.

Printre cei arestați se numără membri ai respectivei organizații criminale și oameni de afaceri din diferite provincii spaniole, care profitau ilegal de munca prestată de aceste persoane.

Organizația se ocupa cu recrutarea de persoane din Europa de Est, din România și Republica Moldova în principal, folosind formula înșelăciunii, promițându-le un "viitor cu beneficii economice semnificative în Spania”.

Victimelor de naționalitate moldovenească li se rețineau documentele originale care erau înlocuite cu pașapoarte și documente ce indicau că sunt cetățeni ai României (țară membră a UE) pentru a simula o situație reglementată de ședere în Spania.

Ancheta a relevat că gruparea infracțională obținea lunar mai mult de 1.000.000 de euro de la companiile care exploatau victimele.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews