ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Garda Civilă spaniolă a destructurat o organizație infracțională care exploata muncitori din România și Republica Moldova și obținea astfel mai mult de 1.000.000 de euro lunar, informează instituția pe site-ul său, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, în timpul operațiunii au fost găsite 145 de victime ale traficului de persoane, de naționalitate română și moldovenească, însă  se estimează că organizația infracțională a ajuns să controleze peste 600 de victime ale traficului de persoane, capturate pentru a fi exploatate la cules de măsline, struguri, căpșuni etc.

Au fost arestate 16 persoane în provinciile Jaen, Huelva, Cordoba, Badajoz și Albacete, iar cinci sunt cercetate fiind acuzate de trafic de persoane în scopul exploatării prin muncă, de spălare de bani și apartenență la o organizație infracțională.

Printre cei arestați se numără membri ai respectivei organizații criminale și oameni de afaceri din diferite provincii spaniole, care profitau ilegal de munca prestată de aceste persoane.

Organizația se ocupa cu recrutarea de persoane din Europa de Est, din România și Republica Moldova în principal, folosind formula înșelăciunii, promițându-le un "viitor cu beneficii economice semnificative în Spania”.

Victimelor de naționalitate moldovenească li se rețineau documentele originale care erau înlocuite cu pașapoarte și documente ce indicau că sunt cetățeni ai României (țară membră a UE) pentru a simula o situație reglementată de ședere în Spania.

Ancheta a relevat că gruparea infracțională obținea lunar mai mult de 1.000.000 de euro de la companiile care exploatau victimele.