Duminică, 25 martie 2018, la ora 12.00, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău va avea loc Marea Adunare Centenară, organizată de Alianța pentru Centenar, structură care înglobează asociațiile unioniste de pe cele două maluri ale Prutului și din afara granițelor țării, informează site-ul 10tv.md.

Astfel, liderii unioniști din cadrul Alianței pentru Centenar au transmis o invitație pentru toți românii de pretutindeni să vină la Chișinău pentru a cere autorităților de pe ambele maluri ale Prutului reîntregirea neamului românesc.

Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei anunță că, românii din toate colțurile lumii și-au anunțat prezența la Marea Adunare Centenară. Pentru o mai bună organizare vor fi patru puncte de întâlnire a unioniștilor (scuarul Universității Pedagogice Ion Creangă, scuarul liceului Gheorghe Asachi, scuarul Circului din Chișinău, scuarul Academiei de Științe a Moldovei), iar la ora 12.00 toți se vor reuni în Piața Marii Adunări Naționale.

„Pe data de 25 martie, la Chișinău se va scrie istorie. Cum am putea noi, cei din societatea civilă, să ignorăm dorința oamenilor de a se reuni cu Patria-Mamă? Cu siguranță, pe data de 25 martie va avea loc cea mai mare manifestație unionistă din istoria Republicii Moldova.

E important să ne facem văzuți, auziți și înțeleși! A venit rândul nostru să facem dreptate și să înfăptuim Unirea! Pregătim o Declarație a Marii Adunări Centenare, care va fi dată citire pe 25 martie în fața a sute de mii de oameni” a declarat declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, a spus Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale.
 
George Simion, președintele Platformei Civice Acțiunea 2012 din România, a anunțat că evenimentul va fi monitorizat de către ambasadele țărilor Uniunii Europene de la Chișinău și București și de observatori internaționali.

„Vor participa observatori internaționali, care vor monitoriza manifestația. Totodată, am trimis invitație ambasadelor de la Chișinău și București pentru a asista la întrunire”, a spus președintele Platformei Civice Acțiunea 2012 din România.

De asemenea, George Simion a ținut să liniștrească spiritele antiunioniste care transmit mesaje precum că ”vor veni românii să facă manifestație la Chișinău”. Acesta a declarat că românii din România vin doar pentru a fi solidari cu tot ce se organizează în Republica Moldova, majoritatea covârșitoare a participanților așteptați la Marea Adunare Centenară fiind cetățeni moldoveni din Republica Moldova sau din diaspora moldovenească.

Cu un îndemn de a participa la Marea Adunare Centenară au venit și doi reprezentați ai autorităților publice locale.

„Foarte multe localități au realizat că Unirea este unica soluție și semnează Declarații de Unire. Consider că fiecare zi de întârziere a Unirii este o lovitură dată cetățeanului Republicii Moldova, care este în așteptarea unui trai mai bun. Trebuie să ne mobilizăm și să demonstrăm lumii întregi că vrem Unire”, a declarat Gheorghe Răileanu, primarul orașului Cimișlia.

 „Îi îndemn pe toți primarii să se mobilizeze și să cheme locuitorii să vină la cea mai mare manifestație unionistă! Toți cei care simt românește au obligația morală să dea dovadă că suntem uniți și puternici”,  a spus Petru Funze, primarul satului Puhoi, raionul Ialoveni:

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews