Duminică, 25 martie 2018, la ora 12.00, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău va avea loc Marea Adunare Centenară, organizată de Alianța pentru Centenar, structură care înglobează asociațiile unioniste de pe cele două maluri ale Prutului și din afara granițelor țării, informează site-ul 10tv.md.

Astfel, liderii unioniști din cadrul Alianței pentru Centenar au transmis o invitație pentru toți românii de pretutindeni să vină la Chișinău pentru a cere autorităților de pe ambele maluri ale Prutului reîntregirea neamului românesc.

Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei anunță că, românii din toate colțurile lumii și-au anunțat prezența la Marea Adunare Centenară. Pentru o mai bună organizare vor fi patru puncte de întâlnire a unioniștilor (scuarul Universității Pedagogice Ion Creangă, scuarul liceului Gheorghe Asachi, scuarul Circului din Chișinău, scuarul Academiei de Științe a Moldovei), iar la ora 12.00 toți se vor reuni în Piața Marii Adunări Naționale.

„Pe data de 25 martie, la Chișinău se va scrie istorie. Cum am putea noi, cei din societatea civilă, să ignorăm dorința oamenilor de a se reuni cu Patria-Mamă? Cu siguranță, pe data de 25 martie va avea loc cea mai mare manifestație unionistă din istoria Republicii Moldova.

E important să ne facem văzuți, auziți și înțeleși! A venit rândul nostru să facem dreptate și să înfăptuim Unirea! Pregătim o Declarație a Marii Adunări Centenare, care va fi dată citire pe 25 martie în fața a sute de mii de oameni” a declarat declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, a spus Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale.
 
George Simion, președintele Platformei Civice Acțiunea 2012 din România, a anunțat că evenimentul va fi monitorizat de către ambasadele țărilor Uniunii Europene de la Chișinău și București și de observatori internaționali.

„Vor participa observatori internaționali, care vor monitoriza manifestația. Totodată, am trimis invitație ambasadelor de la Chișinău și București pentru a asista la întrunire”, a spus președintele Platformei Civice Acțiunea 2012 din România.

De asemenea, George Simion a ținut să liniștrească spiritele antiunioniste care transmit mesaje precum că ”vor veni românii să facă manifestație la Chișinău”. Acesta a declarat că românii din România vin doar pentru a fi solidari cu tot ce se organizează în Republica Moldova, majoritatea covârșitoare a participanților așteptați la Marea Adunare Centenară fiind cetățeni moldoveni din Republica Moldova sau din diaspora moldovenească.

Cu un îndemn de a participa la Marea Adunare Centenară au venit și doi reprezentați ai autorităților publice locale.

„Foarte multe localități au realizat că Unirea este unica soluție și semnează Declarații de Unire. Consider că fiecare zi de întârziere a Unirii este o lovitură dată cetățeanului Republicii Moldova, care este în așteptarea unui trai mai bun. Trebuie să ne mobilizăm și să demonstrăm lumii întregi că vrem Unire”, a declarat Gheorghe Răileanu, primarul orașului Cimișlia.

 „Îi îndemn pe toți primarii să se mobilizeze și să cheme locuitorii să vină la cea mai mare manifestație unionistă! Toți cei care simt românește au obligația morală să dea dovadă că suntem uniți și puternici”,  a spus Petru Funze, primarul satului Puhoi, raionul Ialoveni:


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.