ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul orașului german Duisburg îi ia pe români vizor. Soren Link a afirmat într-un interviu că este dispus să dubleze numărul sirienilor, dacă ar putea să trimită înapoi în țările de provenieniță est-europenii, implicit românii și bulgarii. „Nu toți vin la Duisburg să muncească”, a afirmat politicianul, potrivit ziarulromanesc.de.

Primarul orașului Duisburg a afirmat că românii și bulgarii s-ar duce „în altă parte” dacă chiar ar vrea să muncească. În schimb, ei „vin la Duisburg datorită condițiilor favorabile de locuit și a infrastructurii bune”, a spus primarul într-un interviu acordat presei germane.

Potrivit sursei citate, în zonă sunt acum 17.500 de bulgari și români, mulți dintre aceștia trăind în Marxloh în grupuri mari, înghesuiți în locuințe situate în clădiri abandonate. Numărul lor a crescut în ultimul ani, iar conflictele sunt ceva la ordinea zilei.

Organizațiile infracționale din România și Bulgaria fraudează serviciile sociale din Duisburg, dar și din Gelsenkirchen și Dortmund, potrivit publicației Welt. Bandele atrag oameni din sud-estul Europei în Germania, depun cereri pentru ajutoare sociale în numele acestora și păstrează mare parte din aceste sume.

Link s-a arătat contrar prezenței est-europenilor încă de acum doi ani când, pe timpul unei conferințe privind refugiații, a spus: „Mi-ar plăcea să dublez numărul sirienilor, dacă aș putea trimite de aici câțiva est-europeni”. Apoi politicianul și-a cerut scuze, spunând că nu a ales cele mai fericite cuvinte și că nu a vrut să rănească pe nimeni personal.

Acum, chiar înainte de alegerile locale pentru primărie, care coincid cu alegerile generale de pe 24 septembrie, a uitat de regrete și a spus în interviu că la acea vreme a primit „un puternic sprijin al publicului” pentru declarațiile legate de sirieni și est-europeni, notează sursa citată.