ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gabriel Chelaru, un profesor român din Marea Britanie, a primit titlul de profesorul anului la Londra, din partea J&C Academy, o agenţie britanică care livrează unităţilor de învăţământ profesori de limbi moderne, sport şi muzică, scrie Adevarul.
 
Fost profesor la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" din Focşani, Gabriel Chelaru se află în Marea Britanie din anul 2011 şi predă limba franceză la trei şcoli primare din capitala Angliei.

"Noi lucrăm ca profesori de MFL (Modern Foreign Languages) prin intermediul unei agenţii de profesori, dat fiind că nu există suficiente ore într-o singură şcoală pentru a face o catedră de MFL. Şi aşa reuşim să acoperim mai multe şcoli în timpul unei săptămâni, aceleaşi pe parcursul întregului an şcolar. Agenţia cu care lucrez eu, unde suntem cam 100 de profesori acum, a decis să facă evenimentul acesta, cu The Best Teacher, singura din Londra care organizează aşa ceva. Au fost trei nominalizări şi am câştigat eu. A fost o surpriză imensă, nici nu mă aşteptam, abia am ştiut ce să zic atunci când m-am dus să ridic premiul, dar mă simt împlinit, profesional, mai ales aducându-mi aminte ce greu mi-a fost în primul an”, a declarat Gabriel Chelaru pentru sursa menţionată.
 

Profesorul se află în Anglia, împreună cu soţia sa, tot cadru didactic, din anul 2011 şi predă limba franceză, la ciclul primar, în trei şcoli din Londra, respectiv Stockwell Primary School Newport Primary School şi Drayton Green Primary School. 

"Predau câte două zile la primele două şcoli şi o zi la ultima şi acopăr toate clasele. Ca să fiu înţeles cum funcţionează sistemul, există două feluri de profesori, respectiv cei angajaţi direct de şcoală,  un fel de învăţători, care stau toată săptămâna cu copii şi noi, cei care avem obiectele de specialitate,  limbi străine, muzică, sport. Şi noi suntem tot profesorii şcolii, dar aduşi prin agenţie. Cerinţele sunt aceleaşi ca pentru oricare profesor, mai puţin interacţiunea cu părinţii, de care se ocupă profesorul clasei, dar în momentul în care îi prezintă părintelui activitatea copilului, o face şi pentru disciplina mea, pe baza evaluărilor făcute de mine şi a rapoartelor pentru fiecare elev în parte", explică profesorul sistemul englezesc.