După ce acum doi ani Dacia a fost vedetă la o paradă de ziua României în New York, acum tânărul a străbătut cu ea Route 66, adică nu mai puțin de 4000 de kilometri.
 
Eduard Palaghiță a plecat din țară în 1995 și a fost mereu pasionat de mașini. Ajuns în Statele Unite, a reușit să facă rost de o Dacie pe care a plimbat-o peste tot, chiar și în New York.  
 
„De când eram mic ma pasionau mașinile. Îmi plăcea să le desenez și am desenat Dacia lui mama, cu tot cu șurubelnița care ținea geamul să nu cadă. Când mergeam la bunica, în Poiana Brașov, stăteam pe bancă lângă casă și mă uitam la mașinile care treceau pe acolo", își amintește Eduard Palaghiță.
 
Dacia tânărului este din 1977 și merge încă foarte bine, potrivit adevarul.ro. A devenit vedetă în 2014, când a atras toate privirile la parada de Ziua României din Times Square din New York. 
 
Anul acesta tânărul a avut parte de o altă mare provocare: să traverseze Route 66 cu bătrâna Dacie, adică vreo opt state, străbătând 4000 de kilometri.
 
„Am avut câteva probleme, a doua zi s-a dus electromotorul, s-au dus bujiile, s-a dus pompa de benzină, dar s-au remediat și am mers mai departe. Am ajuns cu Dacia în Beverly Hills, după ce am terminat Route 66. Am parcurs 4.000 de kilometri cu Dacia", a scris românul pe Facebook. 
 
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews