ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce acum doi ani Dacia a fost vedetă la o paradă de ziua României în New York, acum tânărul a străbătut cu ea Route 66, adică nu mai puțin de 4000 de kilometri.
 
Eduard Palaghiță a plecat din țară în 1995 și a fost mereu pasionat de mașini. Ajuns în Statele Unite, a reușit să facă rost de o Dacie pe care a plimbat-o peste tot, chiar și în New York.  
 
„De când eram mic ma pasionau mașinile. Îmi plăcea să le desenez și am desenat Dacia lui mama, cu tot cu șurubelnița care ținea geamul să nu cadă. Când mergeam la bunica, în Poiana Brașov, stăteam pe bancă lângă casă și mă uitam la mașinile care treceau pe acolo", își amintește Eduard Palaghiță.
 
Dacia tânărului este din 1977 și merge încă foarte bine, potrivit adevarul.ro. A devenit vedetă în 2014, când a atras toate privirile la parada de Ziua României din Times Square din New York. 
 
Anul acesta tânărul a avut parte de o altă mare provocare: să traverseze Route 66 cu bătrâna Dacie, adică vreo opt state, străbătând 4000 de kilometri.
 
„Am avut câteva probleme, a doua zi s-a dus electromotorul, s-au dus bujiile, s-a dus pompa de benzină, dar s-au remediat și am mers mai departe. Am ajuns cu Dacia în Beverly Hills, după ce am terminat Route 66. Am parcurs 4.000 de kilometri cu Dacia", a scris românul pe Facebook.