ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Printre angajaţii Băncii Modiale se numără şi români. Sebastian Burduja este unul dintre ei.
 
Are 30 de ani, este din Bucureşti şi îi place ca lumea să-l strige Tianu. A studiat la Stanford şi Harvard. Stabilit de 12 ani în America, Tianu şi-a început cariera în această instituţie bancară acum aproape trei ani. Tot atunci s-a căsătorit cu o americană, care de curând i-a dăruit un copil.
 
Deşi are o situaţie materială de invidiat, Sebastian îşi doreşte ca la finalul acestui an să se întoarcă definitiv în România, alături de familia sa. Va renunţa la jobul bine plătit de la Banca Mondială pentru a se concentra pe activitatea de voluntar în cadrul organizaţiei pe care tot el a înfiinţat-o, CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români).
 
Prin intermediul acestui ONG îşi propune să creeze diverse programe de dezvoltare pe care să le implementeze cu ajutorul factorilor decizionali.
 
Scopul său este de a schimba ceva în ţara unde s-a născut, deoarece, crede el, „suntem condamnaţi ca în următorii zece ani să avem o ţară că afară. Dacă nu vom reuşi să schimbăm lucrurile în următorii zece ani, nu ştiu dacă vom mai avea ocazia să o facem vreodată.”
 
"Am plecat în America cu gândul să mă întorc acasă. În curând fac 12 ani de când sunt aici şi sper că la finalul acestui an să mă pot întoarce definitiv în ţară. Am plecat ca într-o misiune, ca să învăţ, să fiu printre cei mai buni, să-mi demonstrez mie şi altora că pot să am performanţe şi să mă întorc acasă cu ce am acumulat acolo. Visul meu este să mă întorc în România şi să dezvolt fundaţia CAESAR", spune Sebastian Burduja, potrivit viitorulromaniei.ro.
 
Românul, expert la Banca Mondială, e conştient " că nu o să am vreun venit de pe urma acestei activităţi, dar pentru mine banii nu sunt totul, cred că trebuie să ne uităm mai mult la ce putem lăsa în urmă. Mă gândesc la doctorat şi chiar mi-aş dori mult să-l fac în România, să pot să compar educaţia din afară cu cea din ţară, cel puţin la nivelul învăţământului superior."