ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ioan Florin Rusu lucra pentru o firmă de securitate din Irlanda, Senture Security Limited, care colabora cu un hotel din Dublin.

Hotelierul, a cărei identiate nu a fost făcută publică, a afirmat că românii sunt „hoți și mincinoși”.

„Toți românii sunt hoți și mincinoși. Polițiștii români fură genți și telefoane la barul hotelului", ar fi spus acesta, potrivit publicației Irish Examiner.

Ziua următoare, când Rusu a luat legătura cu reprezentanții companiei pentru care lucra, aceștia i-au spus să nu mai revină la hotelul unde a avut loc incidentul, promițându-I însă că va fi contactat pentru a fi trimis să lucreze în altă parte.

Totuși, românul nu a mai primit bani și nici noi sarcini din partea Senture Security, deși a telefonat de mai multe ori la firma de pază. Românul a decis să dea în judecată Senture Security pentru discriminare.

Ulterior, Rusu s-a întors în România, unde locuiește în prezent, revenind în Irlanda doar pentru audieri. Decizia instanței a fost în favoarea lui Rusu, care a primit despăgubiri de 20.000 de euro.