ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru prima dată, într-un articol din New York Times, apare numele unui român, Andrew Weiss, care lucrează pentru Donald Trump, fiind responsabil cu dezvoltarea proiectelor imobiliare.

New York Times a făcut o descriere detaliată a business-ului organizației lui Donald Trump, care acum este obligat să îl dizolve pentru a nu fi în conflict de interese cu poziția de președinte al Statelor Unite, pe care o va ocupa după 20 ianuarie.

Andrew Weiss, un imigrant român a cărui familie a emigrat în Statele Unite ale Americii când avea 12 ani, este vicepreședinte executiv pentru dezvoltare și construcții în grupul de companii deținut de Donald Trump, președintele ales al Americii.
 
Potrivit New York Times, Andrew Weiss a crescut în Brooklyn și lucrează pentru Trump de 35 de ani.
 
Weiss s-a născut în România iar familia să a emigrat în SUA când avea 12 ani. Tatăl sau era tâmplar iar mamă sa croitoreasă. A terminat universitatea Columbia în 1974, fiind licențiat în inginerie civilă, iar în 1980 a obținut un MBA la universitatea New York. S-a întâlnit cu Trump în 1980, atunci când președintele ales făcea primii pași spre celebritate.
 
"35 de ani mai târziu, după ce a depășit multe urcușuri și coborâșuri cu Trump, inclusiv spectaculosul eșec al cazinourilor din Atlantic City, dl. Weiss este încă alături de el, ca vicepreședinte executiv pentru dezvoltare și construcții", arată New York Times, într-un articol în care prezintă oamenii care se vor ocupa de holdingul miliardarului american, după ce acesta va prelua funcția de președinte al Americii.
 
Andrew Weiss a fost întrebat de Chicago Business, în 2008, cum este să lucrezi pentru Donald Trump.
 
"Lucrez pentru Donald de 26 de ani,  astfel încât cred că știu ce vrea. Evident, îi place ce fac pentru că m-a păstrat în preajmă. Nu sunt că Donald. Eu sunt un tip orientat pe detalii. Cred că de asta merge. Eu fac treabă și îl las pe el să se bucure de leadership și luminile reflectoarelor", a răspuns Weiss.