ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un mic afacerist român din Italia s-a sinucis după ce sute de rezidenți italieni au protestat în fața localului său. Românul își deschisese un hotel și o pizzerie în localitatea Motta di Livenza, provincia Treviso de doar câteva zile, când italienii au început să protesteze fiindcă românul primea refugiați în hotelul luat în gestiune după ce câștigase o licitație.

Iulian Claudiu Diaconu, 50 de ani, era din Constanța și găzduia 16 solicitanți de azil în hotelul amenajat deasupra localului. A răspuns licitației organizate de Prefectura din Treviso pentru găzduirea imigranților și a primit acceptul să cazeze.

Luni după amiază, după sosirea primilor refugiați s-a dezlănțuit totul. Marți seara, 200 de cetățeni au pornit un miting de protest împotriva sosirii refugiaților. Chiar și primarul s-a plâns că nu a fost informat din timp de prefect.

Bărbatul a fost găsit spânzurat în localul său, iar unul dintre bucătari a chemat carabinierii. Familia bărbatului denunță atitudinea localnicilor, pe care îi consideră responsabili de moartea bărbatului, precizează Gazeta Românească.

Fiica și soția bărbatului vor continua să încerce să îi ajute pe imigranți, în ciuda piedicilor puse în cale.