ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Roiban, unul dintre cei mai activi asociaționiști români din Statele Unite ale Americii, a avut o întâlnire cu guvernatorul statului Florida, Rick Scott, informează Gazeta Românească. Evenimentul a pus bazele unei viitoare întâlniri a guvernatorului american cu comunitatea românească din Florida. 

Sorin Roiban este specialist în domeniul IT, și s-a stabilit în Statele Unite din anul 1999. Este fondatorul organizației Romanian Republicans, director executiv la Consiliul Mondial Român pentru SUA și Canada, membru în conducerea executivă a Partidului Republican din Palm Beach, exact în zona în care-și are reședința președintele Trump.

Cu guvernatorul statului Florida s-a întâlnit pentru că „acum, că suntem împrăștiați prin lume, contăm acolo unde votăm”, a precizat el pentru  Gazeta Românească.

„I-am vorbit despre cei peste 60 de mii de români - americani din sudul Floridei (126 de mii în total, în Florida) și l-am invitat la o întâlnire cu comunitatea românească. Ne-a fost acceptată cu mare plăcere invitația, Guvernatorul propunând, în plus, si o întrevedere specială cu liderii comunităților (pastori, preoți, organizații românești, societatea civilă), pentru a discuta probleme de interes comun. Mulțumesc colegilor de la Romanian.GOP pentru susținere și implicare!”, a scris românul pe pagina sa de Facebook.

Sorin Roiban nu este la prima acțiune în favoarea românilor din Florida. Presa din România a scris despre el în ianuarie 2016, atunci când Roiban a reacționat împotriva președintelui Iohannis, care i-a ignorat pe românii din Florida ce ar fi dorit să se întâlnească cu el.

„La 16 noiembrie am votat peste 17.000, dintre care 92 la sută pentru Klaus Iohanis. Am fi ieșit la vot, cu siguranță, mult mai mulți, dacă am fi beneficiat de mai multe secții de vot. în Florida, Excelență, suntem peste 30.000 de români. Am beneficiat de o singură secție de vot.

Cu siguranță vă amintiți ce ne-ați promis, nouă și tuturor celorlalți români din diaspora, după ce ați fost declarat câștigător. În pofida acelor promisiuni, vă informez, Excelență, că românii din Diaspora vor fi reprezentați în legislativul ce va rezulta în urma scrutinului din toamnă de 2 senatori și 4 deputați. mai bine zis, tot de 2 senatori și 4 deputați.

Comparativ, vă informăm, Excelență, că județul Sibiu, unde vă mai sunt casele nepierdute în instanță, va fi reprezentat de 3 senatori și 6 deputați.”

La sfârșitul lunii martie, Sorin Roiban a fost unul dintre organizatorii sărbătoririi în Florida a centenarului Unirii României cu Basarabia. La care acea manifestare tineri, bătrâni și copii, cu toții au îmbrăcat portul tradițional, au mers împreună la slujbă, au cântat și au dansat. Cei mai mulți nu și-au pierdut speranța că într-o zi granița cu Republica Moldova va dispărea pentru totdeauna.