ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un român de 33 de ani, stabilit în America, a murit încercat să-și salveze un vecin, medic veterinar, care nu mai ieșea dintr-un siloz subteran de grâu.

Totul s-a petrecut pe 9 august în Phoenix, Arizona. Cristian Silaghi era șofer pe TIR și tocmai ajunsese acasă după o cursă de New York, când a auzit că vecinul său, dr. William Tryon, medic veterinar, a coborât în silozul sau de grâu și nu răspunde la telefon. Și asistentul său, Juan Pablo Garcia, coborâse în siloz să vadă ce se întâmplă, dar n-a mai ieșit, relatează 12news.com.

Potrivit presei americane, Cristian Silaghi, originar din Satu Mare, n-a ezitat să coboare pentru a-i ajuta pe cei doi. Nivelul de oxigen din siloz era însă extrem de scăzut, iar Cristian și vecinul său au murit. Celălalt bărbat se afla în stare critică.

Cristian era căsătorit cu Alina, în vârstă de 30 de ani, din Oradea, având împreună două fetițe, Christine Briana și Natalie Anemarie, potrivit protv.ro.

"Am avut așa de puțin timp alături de el aici pe pământ. Acești 11 ani împreună mi se par acum secunde", a spus femeia cu lacrimi în ochi la una din televiziunile americane.
"Era cel mai bun tată din lume. Îl vreau înapoi pe Pământ", a spus Christine, fiica lui Cristian.