ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tânăr român din Italia a fost nominalizat în lista Forbes Italia, „100 de lideri ai viitorului”, după ce a participat la forumul TEDxYouth Italia, un eveniment - concurs ce premiază ideile valoroase ale tinerilor absolvenți ai școlilor italiene, scrie Gazeta Românească.

Invenția românului a stârnit multe comentarii favorabile, iar prezentarea pe care el a făcut-o la TEDxTouth a atras atenția în mod deosebit. 

Românul a avut o idee simplă, dar extrem valoroasă: a inventat o cască de motociclist care, în cazul unui accident, trimite singură un SMS de solicitare de ajutor, cu coordonatele locului în care se află. Multe vieți, mai ales de tineri, pot fi salvate așa.

Emanuel Chirilă are 20 de ani, este din Iași și trăiește cu familia la San Giovanni Valdarno, un mic orășel din provincia di Arezzo. A ajuns aici împreună cu ceilalți patru frați ai lui, cu  mult timp în urmă, după mama lor și-a găsit un loc de muncă stabil în Italia. 

Dar „inima mereu la România îmi rămâne”, iar „visul meu este de a reuși să devin om de afaceri și să investesc în România”, spune Emanuel, care se consideră, „în linii mari, un patriot”. 

El îi sfătuiește pe tinerii români de oriunde să fie creativi. „Cred că toți avem capacitățile noastre, fiecare în domeniu diferit și trebuie să le descoperim”, dar „foarte importantă este creativitatea, deoarece degeaba ești priceput la programare, dacă nu știi ce să creezi. Creativitatea trebue încurajată și în școli. Trebuie să trecem peste frica de a pierde sau a eșua, deoarece doar eșuând poți culege experiența necesară pentru a nu repeta greșeala”, spune tânărul inventator român.

El a depus în Italia brevetul pentru invenția lui, a început crearea unui prototip, iar la sfârșitul anului trecut a găsit un mare producător din Bergamo interesant de idee și dispus să lanseze produsul cât mai repede.

Puteți citi aici interviul integral pe care Emanuel Chirilă  l-a acordat Gazetei Românești.