ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un băiețel român care locuiește cu familia sa în Avezzano (Italia) trăiește un adevărat coșmar. Luat în vizor de colegi de școală, el este hărțuit, bătut și insultat direct sau prin mesaje scrise pe ziduri, numai din cauza naționalității. Agresiunile au fost denunțate de părinții copilului, o familie de români rezidentă de mai mulți ani în Italia, informează Gazeta Românească, citând marsicalive.it

„Fiul meu”, spune mama într-o scrisoare, „este în mod continuu hărțuit grav de colegii săi, și eu nu mai știu cui să mă adresez”. Femeia a povestit totul unui comerciant din Avezzano care, impresionat de suferința copilului, a făcut un apel public, cerând ca această situație să fie rezolvată.

„Cazul mi-a fost povestit de o familie respectabilă de români, o familie care trăiește în mod demn și onest într-o localitate din Avezzano”, a povestit italianul pentru publicația marsicalive.it. „Tatăl muncește la fermă agricolă, mama este casnică, iar cei cinci copii sunt harnici, studioși și foarte respectuoși cu ceilalți. Al patrulea dintre copii, în vârstă de 11 ani, a fost, în timpul primului an de școală medie la Avezzano, ținta unor agresiuni din partea unor copii de aceeași vârstă, deseori proveniți din familii care încă suferă de o educație inadecvată oferită fiilor lor.”

„Micuțul”, spune comerciantul, „în afară de faptul că nu este de origine italiană, deși este născut și crescut în Italia, este un copil cu un caracter deosebit de sensibil, introvertit, timid și tăcut și care a permis altor colegi de școală să-și bată joc de el, de originile sale și de firea sa rezervată și sensibilă. În fiecare zi își bat joc de el în stația de autobuz sau la ieșirea din școală, cu îmbrânceli, insulte și mesaje jignitoare scrise chiar pe zidul catedralei”.

Comerciantul italian face un apel, prin presă, „profesorilor, directorilor și centrelor comunitare pentru a fi atenți la o problemă serioasă care deseori nu este denunțată, de rușine sau pentru a nu fi demarate procedurile legale. Și asta, în special când astfel de acte de aroganță și abuz au loc împotriva unor copii care nu sunt de origine italiană”.

„Voi formula o plângere”, a declarat jurnaliștilor mama băiețelului, care a mers deja la poliție pentru a explica întreaga situație, „și sper, ca astfel, această poveste urâtă să se încheie curând, iar fiul meu să-și recapete liniștea pe care o merită”.