ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Studenții Universității Politehnica din București au obținut 3 medalii de aur și 3 medalii de argint la cea de a-XI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică-SEEMOUS 2017 (South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students), ce s-a desfășurat anul acesta, în perioada 28 februarie-5 martie, la Ohrid, în Macedonia.

La startul competiției internaționale, anul acesta s-au aliniat 84 de studenți din 18 universități din Bulgaria, Grecia, Turkmenistan, Argentina și România, echipa Universității Politehnice București fiind formată din studenți aflați în primii doi ani de studiu la Facultățile Automatică și Calculatoare și Chimie Aplicată și Știința Materialelor, fiind coordonați de către prof. univ. dr. Ioana Luca (Leader) și asist. univ. Alexandru Negrescu (Deputy Leader), ambii de la Departamentul Metode și Modele Matematice din cadrul facultășii de Științe Aplicate.

De remarcat este și faptul că, pe lângă cele șase medalii obținute, echipa Universității Politehnice din București a obținut, prin studentul din anul II al Facultății de Automatică și Calculatoare, Emanuel Necula, medalia de aur, dar și punctajul maxim înregistrat în concurs. Astfel, Emanuel Necula repetă performanța atinsă la ediția din 2016 a SEEMOUS, când competiția a fost organizată în localitatea Protaras din Cipru.

De asemenea, studenții din anul I ai facultăților Automatică și Calculatoare și Chimie Aplicată și Știința Materialelor, Sebastian Cojocaru, respectiv Alexandru Brătei au obținut aurul. Alți trei studenți aflați în primii doi ani de studiu la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Cristian Pavel, Amir Zamfiratos și Iustin Sîrbu au obținut medalii de argint.

Potrivit unui comunicat al Universității, SEEMOUS este un concurs cu participare internațională organizat de către Societatea Matematică din Sud-Estul Europei și care se adresează studenților din primii doi ani de studiu. La ediția din 2016, Universitatea Politehnică din București a obținut o medalie de aur și patru medalii de argint.

Foto: upb.ro