60% dintre părinții care au auzit de homeschooling ar lua în considerare sau au ales deja acest sistem pentru copiii lor

Homeschoolingul ar putea fi luat în considerare de către 52% dintre părinții care au auzit de acest sistem de educație, iar 8% dintre ei au optat deja pentru acesta, principalele motive pentru care educarea copiilor la domiciliu li se pare o idee bună fiind libertatea acestora de a studia ce le place și în ritm propriu, lipsa stresului pentru teme și existența unui sistem tradițional demotivant și încărcat.
„Dintre cei care au auzit despre homeschooling și sunt părinți, 8% au optat deja pentru această formă de educare a copiilor (105 familii, pentru 210 copii), în timp ce 52% ar fi deschiși să încerce această formă de educare a copiilor”, se arată în raportul MKOR Consulting despre homeschooling.
Conform studiului, motivele pentru care părinții ar opta pentru un sistem de educare la domiciliu sunt libertatea copiilor de a studia ce le place într-un ritm propriu, lipsa stresului pentru teme și concurență nesănătoasă, existența unui sistem de învățământ încărcat și inadecvat copiilor, dar și siguranța lor.
Doar 18% dintre părinții respondenți nu ar lua în calcul posibilitatea educării copiilor acasă, iar motivul principal este socializarea, de care nu ar avea parte dacă ar studia în regim homeschooling. Incapacitatea părinților de a înlocui profesorii și costurile percepute prin limitarea accesului la muncă al unuia dintre părinți sunt alte motive pentru care părinții nu ar lua în considerare educarea copiilor acasă, mai arată raportul, potrivit news.ro.
Referitor de legalitatea sistemului homeschooling, majoritatea respondenților au apreciat că regimul de educare acasă ar trebui reglementat legal în România.
„Un procent de 92% dintre respondenți consideră că homeschoolingul ar trebui reglementat legal în România. O parte dintre aceștia (24% din totalul respondenților) consideră că homeschooling ar trebui reglementat legal, în beneficiul familiilor sau al persoanelor interesate de acest tip de învățământ, cu situații speciale sau cărora pur și simplu li se potrivește acest tip de educație. Numai 5% dintre respondenți consideră că homeschooling nu ar trebui reglementat legal deloc, în timp ce 3% nu știu sau nu răspund”, se precizează în raport.
„În 63% dintre cazuri, copiii sunt înscriși în învățământul instituționalizat, școală sau grădiniță de stat sau privată, iar aproape în 8% dintre cazuri familia a ales deja "homeschooling” (105 de respondenți, cu 210 copii, dintre cei 1,365 de respondenți care au declarat forma de educație a copiilor). Se observă o similarite de motivații între părinții care au ales homeschooling și cei care au ales sistemul de învățământ privat, constând în evitarea sistemului de stat, în care nu au încredere”, arată raportul.
Raportul mai arată că cei mai mulți dintre părinții care au optat pentru homeschooling au copii cu vârste între trei și zece ani.
Studiul a fost efectuat de către Agenția MKOR Consulting în perioada 19-22 septembrie, pe un eșantion de 1710 respondenți din mediul online, dintre care majoritatea sunt femei din mediul urban.

la lupta pentru Adevăr!
Pe același subiect

Compromiterea și eliminarea vocilor care se împotrivesc propagandei oficiale, un semn că se reia campania de Pornografie a Fricii. După Tate, Russell Brand. La noi, Piperea și Popa. REACȚIUNEA prezintă cenzorii penibili de la PressHub

Alianța Părinților din România: Nu semnați ”Contractul Educațional”!

Daniela Ciută: În ”România educată” există copii români obligați să învețe în maghiară - ”Fiica mea plânge de când a început școala”

Părintele Justin: Copiii, Școala Națională și Viitorul Neamului

De la Securitate și CNSAS Mircea Kivu toarnă acum la CNCD: Facultatea de Teologie Ortodoxă ar discrimina... comuniștii

Tinerii români, locul I și 7 medalii de aur la rând, la toate edițiile Olimpiadei Europeane de Informatică pentru Juniori
Recomandările noastre

Reîntoarcerea MARELUI PONEI ROZ direct pe TRINITAS TV. Diana Maria Brăgaru: Slugă la doi stăpâni?! Bănescu îl promovează pe H.R. Patapievici, pe față, în BOR. Pe când și pe Mungiu-Pippidi și "Evangheliștii" ei?!

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (1)