ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cererile de transfer în ceea ce privește repartizarea în licee vor fi reverificate de reprezentanții Ministerului Educației care a trimis Corpul de control în mai multe judeţe, pentru a cerceta modul în care s-a făcut repartizarea la licee după examenul de la finalul clasei a opta. 

Se pare că sute de părinţi au făcut cereri ca elevii să fie transferaţi, chiar dacă nu aveau media necesară pentru a prinde un liceu bun. Culmea, cererile au fost acceptate. Acum, ancheta se face la licee unde s-au înregistrat sute de astfel de cereri, cum ar fi cele din judeţul Suceava, unde s-ar fi înregistrat 523 de solicitări.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat pentru B1 TV că situația reverificării acestor cereri se datorează unor soluționări favorabile, mai ales în județul Suceava, unde 326 de cereri au fost aprobate, dintr-un total de peste 500.

Cîmpeanu a subliniat că o parte dintre acestea au o bază legală, iar motivările acestor cereri sunt fie media superioară ultimei medii de intrare a profilului respectiv, din liceul ales, situații medicale speciale, gemeni, tripleți.
 
"Dacă există documente pentru acestea, transferul a fost făcut legal", a spus ministrul.

"Un număr mare de astfel de cereri soluționate favorabil a fost și în județele Prahova, Bihor, Brăila", a spus Cîmpeanu care a precizat că reprezentanții Corpului de Control vor merge luni pentru a verifica, iar un raport ar urma să apară joi.

Pe de altă parte, luni este așteptat și raportul cu privire la situația similară din Suceva.

"Acele aprobări vor fi anulate, iar cei care le-au dat în afara mediului legal vor suporta consecințele", a subliniat Cîmpeanu.