ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adrian Curaj, ministrul Educației, consideră că școala românească trebuie să fie mai vizibilă în exterior, să fie promovată ''mai des și cu voce mai tare''.

"E pentru prima dată când particip la premierea excelenței în zona celor care fac și implementează proiecte europene, de școală europeană. (...) Atunci când premiezi performanța și excelența o faci cu bucurie. Și aș vrea ca această bucurie, care înseamnă bucuria profunzimii școlii românești, să fie mai mult vizibilă în exterior. Ar trebui să spunem mai des și cu voce mai tare că școala românească e profundă. Are dascăli extraordinari și șansa de a avea copii frumoși, creativi și dvs îi ajutați să devină oameni întregi", a afirmat, vineri, la Palatul Parlamentului, ministrul Curaj, la festivitatea de premiere a celei de-a XIII-a ediții a Competiției Naționale "Școală Europeană".

În această competiție, organizată de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, s-au înscris în acest an 117 unități de învățământ preuniversitar din 34 de județe și din Capitală, iar 60 dintre ele au primit, vineri, certificatul "Școală Europeană — 2016'' și un premiu în valoare de 5.000 lei, care va fi utilizat pentru dotări, potrivit Agerpres.

Primele 5 locuri au fost ocupate, în ordine, de:

* Liceul "Ștefan Procopiu" din Vaslui (198 puncte)

* Colegiul Național "Nicolae Titulescu" din Pucioasa (187 puncte)

* Liceul "Voievodul Mircea" din Târgoviște (186 puncte)

* Școala Superioară Comercială "Nicolae Kretzulescu" din București (182 puncte)

* Colegiul Tehnic "Mihai Băcescu'' din Fălticeni (178 puncte).

Dintre cele 1.794 de școli participante la cele treisprezece ediții, 651 au primit titlul de "Școală Europeană".