ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Amendamentul formulat de către mai mulți deputați prin care orele de educație sexuală din școli pot fi urmate de elevi doar cu acordul părintelui sau tutorelui a fost votat de către Camera Deputaților, după cum a aflat ActiveNews.

Potrivit unui amendament la Legea 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului inițiat de parlamentarii PSD și PNL, educația sexuală în școli trebuie să se desfășoare doar cu acordul scris al părinților.

După cum informa ActiveNews, amendamentul a fost propus marți, 26 mai și miercuri, 3 mai, a fost votat în plenul Camerei Deputaților.
Propunerea a fost votată cu 269 de voturi „pentru”, 35 de abțineri și 3 „împotrivă”. Din lege se elimină sintagma „educație sexuală” și a fost înlocuită cu „educație sanitară”.

„Derularea sistematică în unitățile școlare, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copilului, cel puțin o dată pe semestru, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară pentru copii, în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor”, potrivit amendamentului mai sus menționat.

Liderii USR și PLUS s-au opus acestui amendament. USR a fost inițiatorul legii care a introdus educația sexuală în școli, fără acordul părinților, legea fiind promulgată de președintele Iohannis pe 3 aprilie.