ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor a organizat, luni, o întâlnire de lucru privind educația sănătoasă a tinerilor, în contextul în care există o presiune tot mai mare privind educația sexuală în școli, informează Doxologia.

Potrivit sursei citate, principalul scop al întâlnirii a fost dezvoltarea colaborării dintre Mitropolia Moldovei și Bucovinei și inspectoratele școlare în ceea ce privește implementarea instrumentelor de informare pe care Departamentul Pro Vita le poate oferi, prin parteneriat, unităților școlare.

„O astfel de implicare este absolut necesară întrucât elevii sunt deseori confruntați cu subiecte pro vita: când și cum începe viața sexuală, ce este iubirea, criza unei sarcini nedorite, adevărata față a avortului etc. Acest tip de probleme cu care se confruntă tinerii crează deja multe discuții în societatea noastră despre necesitatea unei educații sexuale obligatorii în sistemul de învățământ. Departamentul Pro Vita, prin programele de informare desfășurate, oferă tinerilor o vedere de ansamblu pe aceste subiecte, astfel încât aceștia să se dezvolte sănătos din punct de vedere fizic, emoțional, dar și duhovnicesc și să fie cât mai feriți de anumite traume ce le pot marca întreaga dezvoltare personală”, a declarat părintele Radu Brînză, coordonator al Departamentului Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor.

Potrivit sursei citate, la această întâlnire au participat reprezentanți ai tuturor centrelor eparhiale din Mitropolia Moldovei și Bucovinei - Arhiepiscopia Iașilor, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Episcopia Hușilor - precum și reprezentanți ai Inspectoratelor Școlare din județele Iași, Botoșani, Neamț, Bacău și Vaslui.

Cel mai important rod al acestei întâlniri este alcătuirea unei echipe de lucru care va dezvolta colaborarea dintre Școală și Biserică cu scopul de a asigura dezvoltarea sănătoasă și echilibrată a tinerilor.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews