ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 21:05 După cum ActiveNews a afirmat încă de la început, se confirmă acum că profesorul de religie acuzat că și-a mângâiat zonele intime este nevinovat.

 

"Aceasta persoană nu a comis gestul obscen de care a fost acuzat, ci doar a avut un gest necontrolat provocat de o mâncărime în zona înghinală, ceea ce a dus la speculații, pe care le-a încurajat o filmare făcută în clasă de o elevă", a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei la Europa Fm..
 
De asemenea, potrivit Pro TV, si elevii sustin ca gestul a fost interpretat gresit, iar conducerea scolii sustine ca preotul ar lua un tratament care poate provoca mancarimi de piele, ca efect secundar.

"Elevii din clasă spun că ei nu au văzut asa ceva, erau doi elevi situați in prima banca, ziceau ca nici poveste de așa ceva. A fost bolnav de cancer, se pare că din nou din ultimele date pe care le-a primit, boala a revenit. Este sub tratament", explica un consilier al Liceului Tehnologic Nicolae Tecu din Copșa Mică.
 
Totul este tardiv, profesorul dându-și demisia din învățământ.
 
Știrea inițială

Un profesor de religie din Copșa Mică este acuzat că s-a mângâiat în zonele intime în timpul unei ore, după ce în mediul online a apărut o filmare în acest sens.
 

 

Profesorul a fost filmat de o elevă în timp ce făcea presupuse gesturi obscene. Inspectoratul Școlar Sibiu a deschis o anchetă în acest caz, iar ministrul Educației, Liviu Pop, i-a cerut public demisia profesorului de religie, vineri dimineața, într-o intervenție telefonica la Antena 3. Profesorul a demisionat ulterior din învățământ.
 
Surse din cadrul Mitropoliei Ardealului au precizat că preotul respectiv a suferit o operație de cancer testicular în urmă cu câțiva ani, acesta fiind motivul pentru care profesorul a afirmat că s-a „scărpinat” în zona intimă.
 
Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, a declarat, pentru AGERPRES, că a început vineri o anchetă și cercetează dacă preotul profesor de religie din Copșa Mică, reclamat de elevi că s-ar fi masturbat, este vinovat.

În cazul în care se dovedește că preotul profesor a greșit, acesta nu va mai purta haina preoțească, a spus Mitropolitul Ardealului.

„Noi facem ancheta. Am primit azi de la minister informația. Preotul profesor, dacă este vinovat, suportă consecințele canonice. Așa ceva este de neconceput”, a menționat ÎPS Laurențiu.
 
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a precizat că filmarea nu este edificatoare și că se vor lua măsurile de rigoare.
 
„E o filmare nu total edificatoare, pentru că nu se vede în filmare concret gestul obscen, dar s-au format două comisii: una a Inspectoratului și una a Mitropoliei, care vor analiza concret acest caz. În urma analizei va fi dat un comunicat”, a declarat Bănescu. 
 
Filmarea este aici.
 
Pmarul orașului Copșa Mică, Daniel Mihalache, s-a declarat „șocat” de acuzația potrivit căreia preotul Adrian Circa s-ar fi mângâiat de față cu elevii la o oră.. Primarul este de părere că boala incurabilă cu care a fost diagnosticat profesorul ar fi putut să îi afecteze comportamentul.

„Nu am putut să cred asta. Nu se poate! Este un om cu pregătire, doctor în religie! Prima reacție când am văzut filmul a fost să mă gândesc că ar fi putut să fie ceva legat de boala sa. A fost foarte grav bolnav și a făcut chimioterapie. Ma gândesc ca i-ar fi putut modifica ceva in comportament, ceva  generat de tratamente. A fost foarte bolnav. E ciudat!”, a declarat Mihalache pentru Stiri de sibiu.
 
Deși preotul are o reputație impecabilă și filmarea este neclară, mai multe mass-media s-au năpustit asupra cadrului didactic respectiv, titrând cu litere de-o șchioapă că „se masturba”. Indiferent de rezultatele anchetelor care-l au ca subiect, cariera și reputația acestui om este terminată.