ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Roboții românești cuceresc lumea. Câțiva liceeni și un profesor de la ASE au reușit să urce România pe podium la cele mai importante competiții de robotică.

În urmă cu câteva zile au cucerit medalia de aur la o prestigioasă competiție ce a avut loc în Israel, unde au participat echipe din toată lumea. Asta după ce în februarie au cucerit o altă medalie de aur în Canada. Tot în luna februarie, echipa românească a stabilit un record mondial la Soci, Rusia, primind un punctaj-record de 295 de puncte care le-a asigurat calificarea la Campionatul Mondial de Robotică din St. Louis (SUA).

Testul suprem, campionatele mondiale de la St. Luis și Houston, vor avea loc în perioada 20-29 aprilie.

Membrii echipei AutoVortex sunt elevi la liceele bucureștene ”Tudor Vianu”, ”Gheorghe Lazăr”, Liceul International de Informatică (ICHB) și Școala Americană.

Echipa AutoVortex România a fost înființată în 2011 și este formată din peste 25 de creatori de roboți, care se împart în mai multe sub-echipe în cadrul competițiilor internaționale – AutoVortex, AutoVortex Beluga, AutoVortex Flat Earth și AutoVortex Transilvania.