Cea de-a XVI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie s-a încheiat luni, cu rezultate deosebite pentru elevii români. Desfășurată la Hong Kong în perioada 30 iulie-5 august 2019, Olimpiada Internațională de Geografie a implicat circa 190 de participanți din 48 de state ale lumii. 

Echipa României a fost compusă din 4 elevi selectați pe baza rezultatelor obținute la Olimpiada Națională de Geografie (aprilie 2019, Târgu-Mureș) și antrenați de profesorii Cornelia și Dorin Fiscutean de la Colegiul Național din Iași, care i-au însoțit la competiția din China în calitate de coordonatori de echipă. 

Elevii români au reprezentat țara cu onoare la Olimpiada Internațională de Geografie, obținând rezultate excepționale: o medalie de aur (câștigată de Andrei Sandu de la Colegiul Național Iași), două medalii de argint (Bianca Elena Solomon de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași și Marian-Răzvan Popescu de la Colegiul Național „Sfântul Sava” București) și o medalie de bronz (Alexandru-Gabriel Chivu de la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” Brăila).

Inspectoarea generală din cadrul Ministerului Educației Naționale, prof. Steluța Dan, a anunțat prin intermediul Societății de Geografie din România, că lotul olimpic la această disciplină se întoarce în România marți seară, la ora 23:45, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews