Cea de-a XVI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie s-a încheiat luni, cu rezultate deosebite pentru elevii români. Desfășurată la Hong Kong în perioada 30 iulie-5 august 2019, Olimpiada Internațională de Geografie a implicat circa 190 de participanți din 48 de state ale lumii. 

Echipa României a fost compusă din 4 elevi selectați pe baza rezultatelor obținute la Olimpiada Națională de Geografie (aprilie 2019, Târgu-Mureș) și antrenați de profesorii Cornelia și Dorin Fiscutean de la Colegiul Național din Iași, care i-au însoțit la competiția din China în calitate de coordonatori de echipă. 

Elevii români au reprezentat țara cu onoare la Olimpiada Internațională de Geografie, obținând rezultate excepționale: o medalie de aur (câștigată de Andrei Sandu de la Colegiul Național Iași), două medalii de argint (Bianca Elena Solomon de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași și Marian-Răzvan Popescu de la Colegiul Național „Sfântul Sava” București) și o medalie de bronz (Alexandru-Gabriel Chivu de la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” Brăila).

Inspectoarea generală din cadrul Ministerului Educației Naționale, prof. Steluța Dan, a anunțat prin intermediul Societății de Geografie din România, că lotul olimpic la această disciplină se întoarce în România marți seară, la ora 23:45, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni.