ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elevii români care au participat la Olimpiada Asiatică de Fizică - APhO, desfășurată între 1 și 9 mai la Yakutsk, în Federația Rusă, au reușit să obțină rezultate de excepție: o medalie de aur și două de argint.

Răzvan Radu, elev în clasa a XII-a, a reușit să obțină cel mai bun rezultat: medalia de aur. Medalii de argint au obținut Anca Drăgulescu - clasa a XII-a și Petru Cotruț - clasa a XI-a. Anca Drăgulescu a primit și o distincție specială: Special Prize for the best result of a female contestant in Asian Physics Olympiad - premiul pentru cea mai creativă participantă la Olimpiadă.

Datorită rezultatelor foarte bune obținute până în prezent, România este singura țară din afara Asiei care a fost invitată, pentru al treilea an consecutiv, să participe la Olimpiada Asiatică de Fizică.

Competiția a reunit 24 de țări, fiecare țară fiind reprezentantă în concurs de către un număr de opt participanți.