ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi, 13 iunie, începe prima sesiune a examenului de Bacalaureat la care s-au înscris 137.444 de absolvenți de liceu, prima probă fiind evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, anunță Ministerul Educației.

 "În vederea susținerii examenului național de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2016) s-au înscris 137.344 de absolvenți de liceu. Dintre aceștia, 114.993 de candidați (71,23%) provin din promoția curentă, iar 22.351 de candidați (28,77%) provin din seriile anterioare. În funcție de forma de învățământ absolvită, elevii înscriși (toate promoțiile) sunt distribuiți astfel: 133.410 - zi, 1.851 - seral și 2.083 - frecvență redusă", transmite Ministerul Educației printr-un comunicat de presă.

Instituția informează că, potrivit datelor, în anul școlar 2015-2016 există înregistrați 161.448 de elevi în anii terminali de liceu.

Prima sesiune începe luni, 13 iunie, cu proba orală la limba română, care se va desfășura pe parcursul a trei zile. În intervalul 15-17 iunie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă iar în perioada 21-24 iunie se va desfășura evaluarea competențelor digitale. Probele orale se încheie cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, programată între 27 iunie și 1 iulie.

 "Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare și cuprind texte literare și nonliterare, funcționale și nonfuncționale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute. Rezultatul obținut de fiecare candidat la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competență corespunzător grilei aprobate la nivel național: experimentat, avansat și mediu", mai transmite Ministerul Educației.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, încep luni, 4 iulie, cu examenul la Limba și literatura română.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews