ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Educației, Adrian Curaj, a emis un ordin prin care a dispus creșterea cuantumului bursei de merit pentru olimpicii internaționali oferită elevilor premiați la olimpiadele școlare internaționale în anii 2015-2016.

Astfel, potrivit unui nou ordin al ministrului Educației, valoarea bursei pentru medalia de aur sau premiul I este de 1250 de lei, medialia de argint sau premiul al II-lea este de 938 de lei, iar medalia de bronz sau premiul al III-lea este de 625 de lei. Bursele sunt acordate în funcție de nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.
 
Până acum, valoarea bursei pentru medalia de aur sau premiul I era de 1050 de lei, medalia de argint sau premiul al II-lea valora 788 lei, iar pentru medalia de bronz sau premiul al III-lea, bursa era de 525 de lei, potrivit adevarul.ro.
 
Lotul național de matematică a câștigat, anul trecut, în total șase medalii la a 56-a ediție a Olimpiadei Internaționale, care a avut loc la Chiang Mai, Thailanda. Elevii români au câștigat la Olimpiada Internațională de Matematică o medalie de aur, patru de argint și una de bronz.
 
Lotul olimpic la informatică al României a câștigat o medalie de aur, două de argint și o medalie de bronz la a XXVII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Informatică.  
 
La Olimpiada Internațională de Chimie, elevii români au obținut două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz.  
 
La Olimpiada Internațională de Biologie, echipa României a trecut în palmares prima medalie de aur în istoria participării la această competiție. De asemenea, elevii români au mai câștigat două medalii de bronz.
 
La Olimpiada Internațională de Fizică, olimpicii români au câștigat, la fel ca în 2014, cinci medalii: două de aur, două de argint și o medalie de bronz.