ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent lui la deschiderea anului școlar la liceul Gheorghe Șincai din București. Alături de președinte a participat la festivitate și primarul Daniel Băluță, cel în aria căruia se află liceul care a sărbătorit 125 de ani de la înființare.

Șeful statului a vorbit și despre cadrul legislativ al educației. Acesta a mai spus că mulți dintre elevi termină școala ca „analfabeți funcțional”, nefiind capabili să înțeleagă semnificația unui text. Președintele a adăugat că o altă problemă a sistemului de educație este abandonul școlar, fapt ce poate „condamnă România la involuție”.

Întocmai ca în vremurile de dinainte de 1989, pentru a-l impresiona pe președinte cei de la Primăria Sectorului 4 au adus niște brazi pe care i-au înșirat lângă zidurile liceului. După ce festivitatea s-a încheiat, brazii au fost urcați într-un camion! „Așa sunt ordinele de la Primărie”, au spus aceștia, conform Alexandrei Tănăsescu, când au fost întrebați de ce ridică ghivecele.
 
 
 
 
Sursa foto: Alexandra Tănăsescu