Președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent lui la deschiderea anului școlar la liceul Gheorghe Șincai din București. Alături de președinte a participat la festivitate și primarul Daniel Băluță, cel în aria căruia se află liceul care a sărbătorit 125 de ani de la înființare.

Șeful statului a vorbit și despre cadrul legislativ al educației. Acesta a mai spus că mulți dintre elevi termină școala ca „analfabeți funcțional”, nefiind capabili să înțeleagă semnificația unui text. Președintele a adăugat că o altă problemă a sistemului de educație este abandonul școlar, fapt ce poate „condamnă România la involuție”.

Întocmai ca în vremurile de dinainte de 1989, pentru a-l impresiona pe președinte cei de la Primăria Sectorului 4 au adus niște brazi pe care i-au înșirat lângă zidurile liceului. După ce festivitatea s-a încheiat, brazii au fost urcați într-un camion! „Așa sunt ordinele de la Primărie”, au spus aceștia, conform Alexandrei Tănăsescu, când au fost întrebați de ce ridică ghivecele.
 
 
 
 
Sursa foto: Alexandra Tănăsescu
 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews