ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Campanie Platforma Împreună: „Apără copiii României! Spune NU ideologiei de gen în educația din România!”
Platforma Împreună a organizat, marți, 18 decembrie, o conferință de presă cu tema „Apără copiii României!Spune NU ideologiei de gen în educația din România!”, la eveniment participând și deputații Daniel Gheorghe și Matei Dobrovie, a informat Platforma Împreună.

„Campania "Apără copiii României!” își propune ca, prin demersuri de conștientizare și de alertare a opiniei publice, să exprime clar si fără niciun echivoc faptul că trebuie să apărăm copiii României de efectele negative ale unei societăți din ce în ce mai anomice, mai dominate de fracturi sociale, de ură și de un individualism care ține deja de o anumită patologie socială, o societate care distruge vechi modele de umanitate pentru a le înlocui cu fantoșe antropomorfice. Ar trebui să reușim să găsim calea dialogului și mijloacele de soluționare la nivelul întregii societăți a celor mai mari suferințe ale copiilor României: sărăcia, violența, abandonul școlar, singurătatea celor care duc dorul părinților plecați la muncă în străinătate, abuzul introducerii ideologiei de gen în educație, care este o intruziune nepermisă în psihicul copiilor”, se arată în comunicatul de presă. 

Totodată, deputatul Matei Dobrovie a subliniat că „școala românească trebuie să formeze, nu să deformeze caractere”.

„Strategia de educație parentală lansată de Ministerul Educației a fost o încercare profund nocivă de a impune părinților și copiilor o agendă ideologică, potrivit căreia familia tradițională și morala creștină sunt perimate și trebuie înlocuite cu ideologia de gen. Aceasta este o formă de corupție morală care încearcă să bulverseze copiii care încă nu au discernământ, prin propagarea ideii că sexul este un construct socio-cultural, și nu o realitate obiectivă biologică, iar fiecare poate fi ce vrea. Denaturarea libertății duce însă la o înrobire a omului, a persoanei, creație unică a lui Dumnezeu, față de simțuri. Reducerea la instinctele primare, eliminarea moralei creștine, a memoriei, a oricăror repere identitare legate de strămoși, slăbirea familiei duc toate la diluarea persoanei, care devine controlabilă, exact ce-și doresc pro-regresiștii neo-marxiști”, a menționat Matei Dobrovie într-o postare pe Facebook. 

Platforma Împreună a strâns în această toamnă 170 000 de semnături ale cetățenilor români împotriva introducerii ideologiei de gen în educația copiilor. Campania va dura până la 15 martie 2019 și se va finaliza prin notificări juridice adresate tuturor factorilor guvernamentali și parlamentari cu atribuții în garantarea drepturilor constituționale ale părinților și copiilor din România. 

Potrivit sursei citate, Articolul 29 din Constituția României prevede dreptul părinților de a asigura potrivit propriilor convingeri educația copiilor minori a căror răspundere le revine. Acest drept este prevăzut nu doar în Constituția României, ci și în Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, unde se statuează foarte clar dreptul părinților de a asigura educarea și instruirea copiilor potrivit propriilor convingeri religioase, filozofice și pedagogice. 

„Copiii României nu pot deveni subiectul unui experiment ideologic, școala nu poate redeveni, după 30 de ani, instrument de îndoctrinare ideologică, instituție a controlului minții și de deformare a caracterului copilului”, se arată în comunicatul transmis de Platforma Împreună.