ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul copilului de la Pitești a împărțit lumea în două tabere, unii care consideră că elevul care perturbă orele ar trebui ajutat în continuare pentru a se integra, iar școala ar trebui să se implice în darea lui pe brazdă, și unii care cred că nu poți să pui în balanță 29 de destine cu unul.

Însă cel mai important lucru este că toți copiii trebuie să învețe și să aibă șansa la integrarea în societate.

Poate acest caz nu s-ar fi petrecut dacă cei din Ministerul Educației nu ar fi desființat școlile speciale pentru copiii cu nevoi speciale.

Ca mai peste tot în România, pisica este aruncată dintr-o curte într-alta și numeni nu vrea să-și asume responsabilitatea unui asemenea caz extrem de complex.

Iuliana Pârvu, președintele Comitetului de părinți, a explicat cum s-ar fi ajuns în această situație, iar acum ceilalți 29 de copii au nota scăzută la purtare.

„La începutul semestrului al II-lea al anului trecut școlar, a fost transferat la noi în clasă din clasa paralelă, ca alternativă de integrare. Au fost primiți cu brațele deschise întreaga familie. Ne-am cunoscut, ne-am oferit să acordăm tot sprijinul familie. A părut ok la început, au promis că vor sta cu el la ore, așa cum s-au angajat în scris. Câtă vreme au stat, lucrurile au fost ok, dar a venit un moment când nu au mai făcut asta și atunci au început problemele. Au început violențele verbale, fizice. Ce am făcut noi? Ne-am întâlnit toți. Le-am explicat și i-am rugat să discute cu el, poate să meargă la un psiholog. Și atunci, și acum, nu au spus niciodată că acest copil are ADHD. Nu are niciun document de acest fel la școală, la dirigintă, niciunde. Are un singur certificat de orientare profesională pe probleme somatice. I-am rugat să spună dacă are altă problemă, ca să știm să învățăm copiii cum să reacționeze”, a spus Iuliana Pârvu pentru Digi 24.

Citește AICI mai multe detalii despre cazul de la Pitești