ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul profesorului de religie acuzat că ar fi agresat fizic un elev de școala din satul Baranca, județul Botoșani, a ajuns la final.

Astfel, după investigațiile Inspectoratului Școlar Județean, profesorul a fost sancționat cu reținerea a 10% din salariu pe o perioadă de trei luni, plus mutarea la o altă școală. Blândețea sancțiunii este un indiciu că realitatea a fost mai apropiată de cea prezentată de ActiveNews în ancheta proprie, nu cea vehiculată de familia copilului și perpetuată iresponsabil de anumite oficine mass-media. Astfel, ActiveNews a descoperit că martorii și imaginile video au arătat că presupusa victimă a plecat foarte bine de la școală, nu umplut de sânge, așa cum au susținut acuzațiile familiei. De altfel, numai membrii familiei copilului au susținut varianta violenței, niciun alt martor nu a confirmat-o. Aceștia au susținut că profesorul doar l-a tras de ureche pe copil, după ce acesta l-a amenințat la finalul orei și că niciun moment nu s-a pus problema sancționării elevului pe motiv că n-ar fi vrut să se închine.

„Profesorul a fost sancționat cu diminuarea salariului de bază, cu 10%, pe o perioadă de 3 luni, potrivit articolului 280, din Legea educației naționale, cu modificările și completările ulterioare, Legea educației nr 1/2011. Sigur, decizia poate fi contestată în termen de 15 zile de la comunicare la Colegiul de Disciplină de pe lângă Inspectoratul Școlar Județean Botoșani. În afară de asta, s-a dispus reîncadrarea profesorului în alte două structuri de învățământ din aceeași comună, Cristinești și Dragalina. Dumnealui functiona la școala Baranca până la acest incident.

Deci ca să preîntâmpinăm alte evenimente nedorite în școala Baranca, s-a dispus această măsură. De asemenea, calificativul anual al profesorului va fi afectat ca urmare a acestei abateri, iar elevul agresat a intrat într-un program de consiliere psihologică și se așteaptă, bineînțeles, ancheta Inspectoratului Județean de Poliție, care nu s-a finalizat încă. În funcție de rezultatul acesteia, ar putea urma și alte eventuale sancțiuni dacă se impun (…) Elevul s-a reîntors la ore, nu va mai avea contact cu profesorul respectiv pentru că el a fost reîncadrat în alte structuri școlare din comună”, a declarat Ciprian Manolache, Inspectorul Școlar al județului Botoșani, citat de Evenimentul Zilei.