ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lotul României a obținut două medalii de argint, două medalii de bronz și o mențiune la a XI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică, desfășurară în perioada 12 – 20 noiembrie, în Thailanda. Din lot fac parte elevi din Brăila, Constanța, Suceava și București.

Ministerul Educației Naționale a anunat, miercuri, că lotul României la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică a obținut cinci premii.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Radu Andrei (clasa a XI-a/Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu” din Brăila) și Robert-Gabriel Pășcălău (clasa a IX-a/Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” din Constanța).

Andrei-Horațiu Eftime (clasa a XI-a/Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) și Paul-Florin Rebenciuc (clasa a IX-a/Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” din Suceava) au fost medaliați cu bronz, în timp ce George-Pantelimon Prodan (clasa a XI-a/Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” din Constanța) a fost distins cu mențiune.

Echipa României, din care a făcut parte și prof. Victor Păunescu (Colegiul Național ”Octav Onicescu” din București), prezent ca observator științific, a fost coordonată de conf. univ. dr. Cristian Pîrghie (Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava) și prof. dr. Petru Crăciun (inspector de specialitate în cadrul ISJ Suceava).

Competiția a reunit  219 participanți din 46 de țări și s-a desfășurat în perioada 12 – 20 noiembrie, în Thailanda.