ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în perioada 2 - 8 noiembrie 2015, ateliere  interactive destinate copiilor şi adolescenţilor, în cadrul proiectului educativ  „Săptămâna fără calculator", informează un comunicat de presă primit la redacție.

Proiectul face parte din programul „Vacanţă la Muzeul Satului” şi are ca scop valorificarea timpului liber, în cel mai plăcut mod, prin implicarea participanţilor în activităţi de valorizare a  creativităţii şi a manualităţii, în forme reconfortante  pe principii care ulterior pot folosi în diverse domenii ocupaţionale. 
 
Gândit ca o alternativă la folosirea excesivă a computerului, programul facilitează diversificarea preocupărilor celor din tânăra generaţie, exersarea odihnei active în cadrul educaţiei nonformale, îmbunătăţirea exerciţiului de atenţie la şcoală şi socializarea, prin intermediul atelierelor interactive propuse. Totodată se doreşte educarea şi formarea prin şi pentru cultură, cunoaşterea şi respectarea valorilor tradiţionale, descoperirea şi redescoperirea patrimoniului etnologic.

Doritorii se pot înscrie la următoarele ateliere de creaţie: ouă încondeiate, măşti populare, pictură naivă, împletituri din sfoară, podoabe populare, icoane pe sticlă, păpuşi, teatru de umbre, dansuri populare, atelierul de cozonaci şi colăcei, în limita a 15 locuri de atelier.
 
Atelierele se desfăşoară de luni până duminică, între orele 10.00 - 11.30 şi 12.00-13.30.
 
Preţul pentru participare este  15 lei/persoană/atelier (include materiale şi uneltele necesare atelierelor de creaţie). 

Informaţii suplimentare precum şi înscrieri se fac, în perioada 20 -30 octombrie, între orele 10.00 – 15.00, la telefon: 021. 317. 91. 03 int. 191 sau e-mail: programe.culturale@muzeul-satului.ro, pentru atelierele de păpuşi, icoane pe sticlă, măşti populare, împletituri din sfoară, dansuri populare şi la telefon: 021. 317. 91.03 int. 195 sau e-mail: muzeulnational_satului@yahoo.com, pentru atelierele de pictură naivă, podoabe populare, ouă încondeiate, teatru de umbre, cozonaci şi colăcei.