ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aparent, aceste proiecte sunt despre muzică însă, în esența lor, sunt despre o comunitate care își învață copiii să ducă lucrul la bun sfârșit, chiar dacă obstacolele apar mereu pe drum… ce s-a schimbat în ei (copii) … este înlăuntrul lor ca și ființă, spune colega noastră Adina Ioana Botezatu, profesoara noastră de muzică.
 
Filmul nostru, Pui de cerb, despre importanța muzicii în dezvoltarea copilului, este practic un studiu de caz, reflectând preocupările colectivului nostru de profesori și părinți pentru acest aspect al educației copiilor. 
 
Ne-a venit această idee din dorința de a împărtăși cu părinții bucuria și beneficiile unor asemenea experiențe artistice asupra tuturor laturilor dezvoltării armonioase a copiilor.

Vă invităm să vizionați filmul, recomandându-l prin cuvintele generoase ale cineastului Gheorghe Sfaiter: … "are har și e copleșitor prin infuzia de valoare morală, de candoare și de elocință. Interviurile sunt  de rafinamentul valorii intelectuale, dar mai ales al valorilor morale, un balsam al  buneicuviințe care te învăluie și te înalță, dă speranță.  Ca expresie audio-vizuală, filmul e impecabil, ritmat să aștepți logica și taina mărturisirilor, care se cumulează firesc,  fără a osteni atenția spectatorului, montate chirurgical, de fluență verosimilă. Judecățile sunt enunțate ferm dar și delicat, imaginea e la fel de delicată, cu infuzie de travelling insinuat armonic în discursul vizual, îndulcind melodica narațiunii generale."
 
La noi, în Școala Gimnazială Sfântul Antim Ivireanul din Timișoara, sufletele cresc mari. 

Când s-a înființat, în 2012, ca o continuare firească a Grădiniței Troița, școala număra 20 de elevi în 2 clase, acum, în 2015, ajungând la 125 de elevi în 7 clase. Ne-am dorit o școală aparte, un loc unde copiii să crească frumos. Și am muncit, fiecare după puteri și pricepere, pentru a le valoriza talantul hăruit.  
 
Mulțumim pentru sprijin Primăriei Municipiului Timișoara și Consiliului Local Timișoara. Detalii la adresele noastre de site: www.scoalaortodoxa.ro și www.gradinitatroita.ro.