Din nou, homeschooling-ul. De ce a ales o familie tânără să se mute din centrul Bucureștiului într-un sat din Oltenia și să facă educație acasă cu copiii: Cei șapte ani de-acasă nu mai există, de la trei ani copilul e smuls din sânul familiei

Familia Gurgu este o familie deosebită și aceasta din mai multe puncte de vedere: în primul rând că pentru că unul din soți este român, iar soția este sârboaică. Ion și Sladjana Gurgu au patru copii.
Apoi, Familia Gurgu este una dintre familiile care și-au luat viața în propriile mâini, alegând să-și educe copii în sistem homeschooling. Și nu oricum: ci mutându-se din București, din locuința din Piața Romană, într-un sat din Oltenia, localizat într-un peisaj de basm.
„Acum șapte ani am decis să plecăm la țară. În acel moment venise pe lume al doilea copilaș al nostru. Eu ajunsesem la concluzia că, pentru a-i crește pe copii, am nevoie doar de casă, parc și piață. Și chiar stăteam undeva în centrul Bucureștiului, în Piața Romană. Mi-am zis atunci: „De ce să stau în buricul târgului pentru ce am eu nevoie?!”. Știam că e bine pentru ei să-i scot afară, pentru că aveau nevoie de aer „curat”, dar simțeam că era ca și cum scot la plimbare un cățel. Simțeam că ceva nu este firesc.
„Noi încercăm să-i creștem pe copii într-un mediu plin cu cărți, și cel mai important lucru, pentru a-i face să fie apropiați de ele, e implicarea noastră. Adică trebuie să le citim. Chiar acum am văzut o campanie de promovare a cititului în rândul copiilor, care spunea că, de fapt, copiii se formează ca cititori în brațele părinților. Practic, asta încercăm, în fiecare seară – și în timpul zilei, dar mai ales seara: să le citim. Atunci ei, în mod concret, asociază și apropierea de părinți, și căldura, și siguranța, de citit, și cred că le înlesnește foarte mult dragostea de carte. Asta am observat din experiența noastră cu copiii.
Foarte mulți părinți se plâng că, din păcate, copiii lor nu citesc, și cred că asta vine și din abordarea școlii; un lucru bun făcut cu forța până la urmă te îndepărtează de finalitatea dorită, și probabil de aici și refuzul copiilor să mai citească acasă, considerând cititul ca pe o corvoadă, nu ca pe o bucurie” , răspunde Ionuț Gurgu,
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Mort subit după vaccin, în floarea vieții - a debutat post-mortem...

Liga Studenților Iași și președintele de onoare Silvian Emanuel Man au fost atacați brutal de PNL-iștii locali

Scrisoarea Alianței Părinților către toți candidații la prezidențiale: ”Sunteți de acord cu...?”

Europarlamentarul Șerban-Dimitrie Sturdza solicită ministrului Educației al Ucrainei și Comisiei Europene să aprobe limba română în locul celei ”moldovenești” în școlile din Odesa

Doliu în lumea universitară! Renumit lector, moarte fulgerătoare, la doar 45 de ani. A promovat vaccinarea "sigură și eficientă" la ASE

Camelia Suruianu: Poezia, delictul grav al lui Vasile VOICULESCU. + 26 aprilie 1963 - 62 de ani de la moartea sa
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)