ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tudor Coman, elev în clasa a VIII-a la Liceul Internațional de Informatică din București, a obținut locul 1 la un concurs organizat de NASA. Premiul al doilea a fost obținut tot de o româncă, Eliza Constantinescu, elevă în clasă a VII-a la același liceu.

"Oamenii au avut intotdeauna dorința de a explora mai mult decat ceea ce a fost descoperit. Acest lucru a ajutat la dezvoltarea de noi tehnologii si la aflarea mai multor lucruri despre lumea inconjuratoare. Unul dintre motivele pentru a construi o colonie in spațiu este acela ca toate cunostințele dobandite prin construcția acestei colonii i-ar putea face pe oameni sa ințeleaga mai bine spațiu", spune Tudor Coman in proiectul său.

Proiectul Elizei Constantinescu, "Lizartis”, se concentrează pe extinderea în spațiu și aterizarea primei colonii pe orbita joasă a Pământului.

"Rasa umană se extinde în ultima perioadă de timp. Oamenii vor avea nevoie de noi terenuri, unde să plece și să se dezvolte. O așezare în spațiu ar fi mult mai avantajoasă decât să distrugă încet biosfera Pământului. Omenirea a avut întotdeauna tendința să se extindă, așa că de ce nu pentru a merge la nivelul următor și să încerce să se extindă în spațiu?", arată Eliza Constantinescu în proiect.
 

Eliza Constantinescu

În acest an au fost înscrise în concurs 1.500 de proiecte, trimise de la aproximativ 6.000 de elevi din întreaga lume.
La concurs au mai participat și elevi de la alte școli din România, care au obținut rezultate foarte bune. De exemplu, echipa "Newt" din Brașov a câștigat premiul întâi la clasa a VII-a.

Organizat de  NASA Ames Research Center, San Jose State University și Societatea Spațială Națională (NSS), concursul a debutat în 1994, fiind destinat elevilor de până la clasa a XII-a (18 ani), din toată lumea.