ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Editorii, părinții și elevii au reclamat nereguli grave la achizițiile de manuale pentru anul școlar 2016-2017.
 
Comisia Consultativă, înființată printr-un ordin al ministrului Educației, nu își îndeplinește mandatul, iar procedura de achiziție pentru manualele de clasa a XI-a și a XII-a are lacune, susțin reprezentanții editorilor și cei ai părinților și elevilor.

Semnatarii unei scrisori deschise - Federația Editorilor din România, Consiliul Național al Elevilor și Federația Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar - susțin, potrivit b1.ro, că s-a demarat o selecție și o centralizare a comenzilor de manuale destinate claselor a XI-a și a XII-a, cu o procedură care prezintă mai multe lacune și neclarități.

Astfel, elevii riscă și în acest an să nu aibă manuale pe bănci la 15 septembrie, asta deși au nevoie să se pregătească de bacalaureat și de admiterea în facultăți.
 
Cele trei organizații cer ministrului Educației, Adrian Curaj, să convoace și Comisia consultativă pentru manualele școlare pentru a se adopta de urgență proceduri simple și eficiente. Nemultumiții susțin că situația din România este unică în Uniunea Europeană.


”În Europa, nici un Minister al Educației nu achiziționează centralizat manuale, făcând propriile reguli. Subvenția/elev este dată școlilor, care se ocupă de selecție și achiziție direct de pe piață.", spun semnatarii scrisorii.