A devenit întrucâtva firesc să auzi povești despre copiii cu probleme, despre părinți care nu se mai înțeleg cu proprii copii, despre o generație din ce în ce mai lipsită de voință, lipsită de educație și mai supuse imbecilizării forțate. Lucrul acesta e important și vedem din ce în ce mai mulți părinți care se trezesc. Însă o alternativă la tot acest dezastru devine mai greu de conturat.  

Așa că, din acest punct de vedere, Educația creștin-ortodoxă a copiilor în zilele noastre, cartea ultimului mare dogmatist al Bisericii Ruse din exil, episcopul Grigorie Grabbe, este mai mult decât binevenită pentru că reprezintă un manual și un ghid important pentru orice părinte care încearcă să îi dea o educație cât mai bună propriului copil.   
Cartea abundă în exemple relevante, folosește antropologie ortodoxă și are în plus avantajul că se bazează pe o tradiție istorică relevantă, tradiția Bisericii Ortodoxe. E un volum care este completat de scrierile unor Părinți redutabili ai Bisericii, care nu rămâne pur și simplu la nivelul de carte pentru folos cultural, ci o carte în folosul familiei, în folosul imediat al familiei. Oricine o citește poate vedea că este o carte accesibilă, lejeră, din care fiecare are ceva de învățat și își poate modela apoi copiii în direcția potrivită, îi poate pune pe un traseu ideal. 

Cartea Educația creștin-ortodoxă a copiilor în zilele noastre e parte dintr-un proiect Anacronic mai larg, care încearcă să ofere o alternativă consistentă, o alternativă viabilă la această catastrofă culturală - pe care o numim cu generozitate „modernitate” – și nu este singura carte de acest gen pe care editura Anacronic o oferă publicului din România.  
 
Despre Ninel Ganea: Este absolvent al Facultății de Filosofie a Universității București, al Științelor Politice din cadrul SNSPA. Este un autor publicat în Review of Social and Economic Issues, în revista Verso dar și în publicații online (de la Război întru Cuvânt, ActiveNews până la In linie Dreaptă), unele fără acceptul său. Fost ziarist, acum este redactor în cadrul unei edituri.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews